StepFWD lansează STEPFWD Together, un program de accelerare ce-și propune să ajute startupuri de tehnologie formate din echipe diverse

StepFWD Together dă startul înscrierilor pentru o nouă cohortă de 20 de startupuri din regiune care vor să-și accelereze creșterea. Cea de-a cincea ediție, desfășurată pe parcursul a 7 luni, aduce schimbări în structura programului și se adresează în acest an echipelor diverse care au deja un produs și primii utilizatori/ clienți și vor să-și dezvolte accelerat startupurile. Participarea în program e gratuită, equity-free, iar deadlineul de înscriere e 8 octombrie 2023. 

stepfwd

StepFWD Together e un program dezvoltat de StepFWD în parteneriat cu Startup Norway printr-un grant oferit de Innovation Norway și cu sprijinul Bitdefender și Google for Startups.

Cui se adresează?

StepFWD Together caută 20 de startup-uri de tehnologie early stage, formate din echipe diverse care au deja un produs și primii utilizatori/clienți, în căutarea de oportunități de creștere rapidă, de învățare și/sau de investiție și care vor să-și dedice următoarea jumătate de an pentru a-și accelera procesele și a-și dezvolta produsele. Cele 20 de startup-uri vor fi selecționate de către echipa de proiect și mentorii din program pe baza aplicației de înscriere și a interviului cu echipa, având în vedere experiența și istoricul de colaborare a fondatorilor, valoarea adăugată pe care o aduce businessul în industria care operează, tracțiunea produsului, mărimea pieței, precum și diversitatea echipei.

StepFWD Together își propune să ajute la dezvoltarea ecosistemului de startupuri din România prin promovarea diversității în componența echipelor și a beneficiilor pe care diversitatea, incluziunea și echilibrul le aduc atunci când sunt folosite pentru a genera idei inovatoare și pentru a aduce perspective diferite.

StepFWD Together e o continuare firească a muncii noastre din ultimii ani. Suntem acum în căutarea acelor 20 de startupuri de tehnologie care prezintă un marker al diversității în componența echipelor lor și care sunt în căutarea unui accelerator care să le ajute să crească rapid. Experiența edițiilor trecute ne-a ajutat să pregătim un program despre care suntem siguri că îi va ajuta în mod real. În plus, în acest an ​​îi avem parteneri pe Startup Norway care vin cu expertiză dintr-un ecosistem mai dezvoltat și care ne vor ajuta să avem acces la piețe mai mari și la investitori din regiunea scandinavă. De asemenea avem alături de noi mentori locali cu multă experiență, conexiuni excelente și multă determinare să îi ajutăm ” a declarat Liviu Cadariu, Program Director StepFWD Together

Cum se desfășoară programul?

StepFWD Together se desfășoară pe parcursul a 7 luni, în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024 și oferă oportunități excelente de creștere rapidă acelor startupuri de tehnologie care vor să-și accelereze dezvoltarea. Startupurile selecționate vor beneficia de sprijin constant, sesiuni de mentorship (generale și personalizate) susținute de profesioniști în domeniu și antreprenori cu experiență, acces la numeroase resurse,  la investitori locali și internaționali și alte oportunități de finanțare, workshopuri dedicate și practice, evenimente de networking și acces la o comunitate dinamică și la o rețea amplă de susținători ai programului.

Programul e structurat în două părți: în prima fază – Learn and connect, care se va desfășura pe parcursul primelor două luni, cele 20 de startupuri vor participa la workshop-uri structurate în jurul a patru piloni importanți pentru startupurile early stage avansate: construirea echipelor, product management, growth, smart founding și pitching. De asemenea cele 20 de startupuri se vor conecta cu investitori și experți din industrie și se vor pregăti pentru Demo Day. Demo Day va fi un eveniment offline ce va avea loc la mijlocul lunii decembrie în care cele 20 de echipe își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat și la care vor participa peste 200 de investitori, jurnaliști, membri ai ecosistemului de startupuri.

În etapa a doua vor fi selectate cele mai promițătoare 6 startupuri din cele 20 înscrise inițial în program care au demonstrat cel mai mare potențial de creștere. În cea de-a doua faza – Grow, care se va desfășura în perioada ianuarie – aprilie 2024, conținutul programului va fi personalizat pe nevoile fiecărei echipe din cele 6 rămase în program, fiecare startup va avea desemnată o echipă de mentori dedicată formată din antreprenori care și-au demonstrat abilitățile de a ajuta echipe să crească accelerat, experți din industrie și un membru al echipei StepFWD Together.

Participarea la program este gratuită

Programul ne-a ajutat să ne conectăm cu actori relevanți ai ecosistemului de startupuri și ne-a oferit îndrumare și sprijin adaptat nevoilor noastre punctuale. StepFWD ne-a depășit așteptările: experiența a fost ca un bulgăre de zăpadă care se rostogolea și devenea din ce în ce mai mare” declară Cristina Oprea, COO, LopiAI, participantă în program.

Echipele interesate de program sunt încurajate să afle mai multe despre accelerator pe www.stepfwd.today și să aplice online până pe 8 octombrie 2023. Participarea la program este gratuită, iar echipele nu trebuie să cedeze equity.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *