Streaming-ul și shopping-ul online în perioada de autoizolare

Weekendul acesta, se vor înregistra cele mai ridicate niveluri de streaming online de până acum, întrucât milioane de oameni care în mod normal ar fi socializat în baruri și restaurante, vor fi nevoiți să rămână acasă.

Payu online

Această situație va pune, fără îndoială, în pericol serviciile de streaming, determinând o reducere a vitezei, motiv pentru care oamenii vor căuta metode alternative de acces la conținut online. Totuși, dacă alegi să înlocuiești portalurile protejate ale serviciilor de streaming favorite, legitime, cu alte surse de filme, jocuri sau alt tip de conținut, vei risca să cazi în mâinile atacatorilor cibernetici.

Oricât de tentantă poate fi găsirea unor surse alternative de conținut, Kaspersky recomandă utilizatorilor să aibă răbdare și să folosească în continuare sursele de streaming de încredere, având în vedere, totodată, următorii pași pentru o siguranță maximă:

 • Folosiți în continuare doar sursele de încredere, mai precis, serviciile pentru care aveți abonament, nu alte surse; verificați de mai multe ori formatul URL sau ortografia numelui companiei înainte de a descărca un fișier. Site-urile false pot părea legitime la prima vedere, dar vor exista anomalii care vă vor ajuta să faceți diferența.
 • Fiți atenți la extensia fișierului descărcat. Dacă descărcați seriale, fișierul nu trebuie să se termine niciodată cu .exe
 • Fiți atenți la torentele pe care le folosiți și uitați-vă la comentariile la fișierele pe care intenționați să le descărcați. Dacă acele comentarii nu au legătură cu conținutul, este cel mai probabil vorba de un malware
 • Protejați-vă dispozitivele utilizate pentru streaming și actualizați-vă constant sistemul de operare și aplicațiile
 • Nu dați click pe link-uri care promit vizionarea în avanpremieră a unui conținut; dacă aveți îndoieli cu privire la autenticitatea conținutului, consultați furnizorul vostru de divertisment și verificați data oficială de lansare în regiunea în care vă aflați
 • Folosiți un card de credit, dacă este posibil, și încercați să evitați salvarea detaliilor cardului pe site-ul de streaming. Folosiți parole diferite și complexe pentru fiecare dintre conturile voastre online.

Această perioadă, în care tot mai mulți oameni sunt nevoiți să petreacă mare parte din timp în casă, va avea un impact mare și asupra cererii de servicii de cumpărături online, deoarece clienții vor încerca să cumpere alimente și alte produse online. Acest lucru, alături de cumpărăturile făcute din plictiseală, precum și de ofertele tentante ale comercianților care încearcă să rămână pe linia de plutire, va atrage în mod inevitabil atacatorii cibernetici.

În orice punct de vârf al cumpărăturilor, putem observa și o creștere a malware-ului și atacurilor de tip phishing, cum se întâmplă după orice incident de proporții sau când oamenii sunt vulnerabili. Ei bine, infractorii cibernetici încearcă mereu să profite de aceste oportunități, pentru a atrage oamenii cu oferte de nerefuzat, care par adesea prea bune ca să fie adevărate. Și de obicei, sunt prea bune și nu sunt adevărate. Tocmai de aceea, sfătuim consumatorii să fie mai vigilenți acum și să își amintească aceste sfaturi atunci când fac cumpărături online sau deschid e-mailuri de la diferiți comercianți:

 • Fiți prudenți cu ofertele care par prea bune ca să fie adevărate – de obicei nu sunt adevărate
 • Introduceți adresa URL în browser, pentru a verifica oferta direct de pe site, și nu dați click pe link-urile din e-mailuri
 • Când plătiți, verificați dacă apare acel semn cu un lacăt/HTTPS în bara de adrese
 • Folosiți un card de credit și nu unul de debit, pentru protecție suplimentară
 • Nu salvați niciodată detaliile cardului pe un site web
 • Protejați-vă dispozitivele utilizate pentru cumpărături și asigurați-vă că aplicați actualizările contra vulnerabilităților
 • Utilizați parole diferite și complexe pentru fiecare dintre conturile online

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 488 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Streaming-ul și shopping-ul online în perioada de autoizolare
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.