Studiu Facebook: 3,2 miliarde de persoane au acces la internet

Studiu Facebook: numărul persoanelor din întreaga lume care aveau acces la internet a atins 3,2 miliarde la finele anului 2015, dar cu toate acestea alte 4,1 miliarde de persoane din întreaga lume nu pot să acceseze Internetul, potrivit reţelei de socializare.

Studiu FacebookAproximativ 200 de milioane de persoane au dobândit acces la Internet anul trecut, graţie „unor servicii de date mai accesibile şi a creşterii veniturilor globale”, se arată în al doilea raport privind accesul mondial la Internet realizat de reţeaua de socializare.

Studiul susţine că în ultimii 10 ani numărul persoanelor care au acces la Internet a crescut cu 200 până la 300 milioane în fiecare an. În pofida acestor evoluţii pozitive, aproximativ 4,1 miliarde de persoane, respectiv 43% din populaţia globului, nu au în continuare acces la Internet.

Mall-ul reducerilor la Flanco (19 – 24 februarie)

Studiu Facebook

Potrivit acestui studiu Facebook, restul populaţiei mondiale are nevoie de ajutor pentru a avea acces la Internet şi la oportunităţile economice pe care le oferă. „Lumea dezvoltată este, în mare parte, online însă lumea în curs de dezvoltare este mult în urmă. Zonele urbane sunt conectate, însă multe din zonele rurale nu deţin o astfel de conectare. Cu cât o persoană are mai puţini bani cu atât este susceptibilă să nu fie online”, se arată în studiul Facebook.

Studiul apreciază că îmbunătăţirea accesului la Internet este o provocare majoră, care va necesita cooperarea a numeroase părţi, estimând că în lipsa unor modificări semnificative în tendinţele actuale, peste trei miliarde de persoane nu vor avea acces la Internet în 2020.

Pentru prima dată în istoria reţelei de socializare Facebook, veniturile au depăşit un miliard de dolari în trimestrul patru din 2015, în timp ce numărul de utilizatori a ajuns la 1,59 miliarde, în creştere cu 14% faţă de perioada similară din 2014.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *