Studiu Kaspersky Lab: băieții sunt gameri și rebeli, iar fetelor le place să vorbească la telefonul mobil

Rezultatele sondajului Growing Up Online – Connected Kids, derulat de Kaspersky Lab și iconKids&youth arată că băieții și fetele cu vârste între 8 și 16 ani se comportă foarte diferit pe Internet, ceea ce înseamnă că e nevoie de abordări diferite și în ceea ce privește siguranța lor.

Kaspersky LabFetelor le place să folosească smartphone-urile, în timp ce băieții preferă computerele și consolele de jocuri. În general, probabilitatea ca băieții să fie dependenți de jocuri pe computer este mai mare decăt în cazul fetelor: le menționează mai des în lista lor de activități online zilnice, în timp ce fetele optează pentru comunicarea pe rețele sociale și mesagerie instant. Când vine vorba de metoda lor preferată de comunicare, fetele menționează apelurile telefonice și mesajele, ceea ce nu e de mirare, având în vedere atracția lor față de smartphone-uri.

Probabil pentru că sunt mai sociabile, fetele tind să aleagă mai des membrii familiei și prietenii drept surse de informare, în timp ce băieții se bazează mai mult pe Internet pentru știri. De asemenea, probabilitatea ca ei să creadă că știu cum să folosească Internetul și cum să se protejeze online, este mai mare în cazul băieților decât al fetelor.

În același timp, conform sondajului, băieții sunt mai puțin inhibați pe Internet decât fetele: ei dezvăluie numeroase informații personale pe site-urile de socializare și pretind că sunt mai mari decât vârsta lor reală. În plus, încearcă să treacă de soluțiile de control parental de pe dispozitivele lor și ascund de părinți informații despre activitatea lor online. Și au lucruri de ascuns – după cum recunosc chiar ei, mai mulți băieți accesează conținut nepotrivit pentru copii, comparativ cu fetele.

“Cercetarea arată că părinții de băieți ar trebui să acorde mare atenție la ce fac copiii lor online. Trebuie să folosească soluții de control parental actualizate, care nu pot fi ocolite, pentru a-și proteja micii rebeli de informații nedorite sau periculoase, de exemplu, de jocuri care nu sunt pentru copii. În același timp, mamele și tații de fete trebuie să fie mai atenți la persoanele cu care comunică acestea în mediul online. Rețelele de socializare și sistemele de mesagerie instant sunt folosite de multe ori de personaje dubioase, care au intenții ascunse și vor să obțină încrederea copiilor”, recomandă Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *