Studiu Samsung: Românii petrec, în medie, 40 de minute în drum spre serviciu

În fiecare zi, românii petrec în medie 41,36 de minute pe drumul spre serviciu, conform unui studiu realizat de Samsung la nivel european.

Infografic samsung

Printre mijloacele de transport preferate ale românilor se numără mașina personală, aceasta fiind cel mai popular mijloc de transport: 56% dintre angajații români apelează la ea pentru a-i duce și a-i aduce de la locurile de muncă. Autobuzul este următorul pe lista preferințelor, 38% dintre angajați folosind acest mijloc de transport în comun pentru drumul spre birou, pe când 23% dintre ei aleg să meargă pe jos.

Pe tot parcursul călătoriei lor de 41,36 de minute, 9% dintre români au declarat că nu fac nimic, și doar 20% dintre ei au spus că se uită la filme, seriale sau se joacă pe tablete sau telefoane mobile. Dintre cei care aleg să își folosească timpul având diferite activităţi: 66% ascultă muzică, iar 36% dintre ei aleg pur și simplu să observe alți oameni din jurul lor, arătând un interes real față de ceilalți călători. În plus, doar 16% dintre angajații români folosesc o tabletă pentru a-și umple timpul pe care îl petrec pe drum, în timp ce telefoanele mobile rămân în topul preferințelor lor, 83% dintre ei având unul cu ei în permanență.

„Tableta este dispozitivul ideal pentru drum, este ușoară și subțire, deci poate fi purtată confortabil în geantă sau în rucsac şi, în același timp, ai acces la conținut digital divers, precum muzică, video, jocuri sau cărți electronice. Cea mai nouă tabletă Samsung, Galaxy Tab S, S beneficiază de un parteneriat cu HBO Go și Photographia, astfel că angajații nu mai trebuie să facă compromisuri de la tipul de divertisment pe care îl consumă.

Mai mult, ecranele Super AMOLED aduc culoare și conținut în viețile oamenilor, utilizatorii pot urmări acum orice tip de conținut video, de la comedii romantice la filme de acțiune, transformând astfel călătoriile zilnice cu trenul sau metroul într-o experienţă plăcută,” a declarat Valentin Popa, Product Manager Tablete în cadrul Samsung Electronics România.

Dintre angajații români, 28% sunt de părere că timpul pe care îl petrec pe drum spre serviciu este plictisitor, iar 37% au spus că nu se întâmplă nimic special pe parcursul călătoriei. Cu toate astea, 73% dintre cei care petrec mult timp pe drum au declarat că și-ar valorifica acest timp dacă ar putea accesa conținut de calitate pe o tabletă.

În plus, peste 70% dintre respondenți au declarat că le place să se uite la comedii în zilele reci de iarnă, pe când doar 17% au spus că preferă filmele dramă. Samsung Galaxy Tab S este soluția perfectă pentru a viziona aceste tipuri de conținut video, mai ales că mai mult de o treime dintre respondenţi (34%) dintre ei au declarat că folosesc o tabletă pentru a descărca sau urmări conținut digital de pe internet.

Topul celor mai neplăcute situații întâlnite de români în drumul lor spre serviciu:

  • Blocajele din trafic (60%)
  • Șoferii care conduc prea încet (42%)
  • Întârzierile mijloacelor de transport în comun (30%)

Aceste date sunt rezultatele unui studiu realizat de Samsung Mobile în 12 țări europene printre care și România. În România, studiul a fost realizat de One Poll printre 500 de adulți, între 6 și 18 noiembrie 2014.

Studiul a arătat că europenii petrec zilnic, în medie, 45 de minute în drum spre locul de muncă și înapoi spre casă, adică echivalentul a șapte zile întregipe an. Cum zilele devin tot mai scurte și iarna e tot mai aproape, aproximativ jumătate din cei 40% de europeni care călătoresc zilnic cu mijlocul de transport în comun sunt în căutare de metode inovatoare care să le transforme timpul „pierdut” pe drum într-o experiență de care să se poată bucura, plină de acțiune sau divertisment, care să le spargă rutina plictisitoare să-i ajute să rămână motivați pe parcursul călătoriei.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *