Telefoanele despre care românii se informează cel mai mult online, studiu Today’s

Today’s, agenție de marketing online, a realizat o analiză despre interesul românilor pentru telefoanele inteligente.

Today’sOdată cu venirea toamnei, retailerii se pregătesc pentru vânzările de sărbători și de Black Friday, iar clienții îşi doresc o schimbare a dispozitivului pe care îl folosesc în prezent. În acest context, Today’s arată care sunt modelele spre care s-ar orienta oamenii în cazul unei noi achiziții.

Samsung, iPhone și Huawei sunt cele mai populare branduri în România, în segmentul „Computers“, „Electronics“. La fel arată și în segmentul „Shopping“, unde Samsung conduce detașat. Topul rămâne la fel şi dacă vom compara frecvenţa căutării termenilor „telefon samsung“, „telefon iphone“, „telefon huawei“. Asta după ce, în 2015, cuvântul „smartphone“ a fost cel mai căutat termen, cu o medie de 6.600 de interogări pe lună. Analiza aceasta a fost realizată folosind Google Trends și ia în calcul ultimul an.

În ultimele 12 luni, cele mai comune căutări pentru Samsung – cea mai populară marcă de smartphone – au fost „samsung galaxy“, „samsung s5“, „s5“. De cele mai multe ori, românii se interesează de telefoane toamna, înainte de Black Friday, și la început de an, atunci când urmăresc reducerile și pregătesc cadouri pentru cei dragi.

În aceeași arie a telefoanelor inteligente, se detașează în căutări sintagmele „smartphone ieftin“, „telefoane ieftine“ și „smartphone lenovo“. De altfel, Lenovo este una dintre mărcile populare pe piața românească, depășind iPhone și Huawei când vine vorba de achiziții mai atente la bugetul alocat decât la dotările dispozitivului.

Topul căutărilor pentru aceste trei mărci arată astfel: iPhone – „iphone 5se“, „iphone 7 precomanda“, „iphone 6s 64gb“, Huawei – „huawei mate 8“, „huawei mate s“, „huawei p8 lite“ și Lenovo – „lenovo a7010“, „lenovo a 6010“, „lenovo ideapad 100-15“.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *