Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, lansează singura platformă automatizată de închiriere și livrare de echipamente electronice din Europa de Sud-Est, destinată utilizatorilor casnici

Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, lansează singura platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici. Compania face parte din grupul american de investiții NCH și are în plan mai multe runde de finanțare de câteva zeci de milioane de euro pentru extinderea business-ului în Romania și Europa în următorii 5 ani.

telerenta

Telerenta a dezvoltat tehnologia proprie ce permite utilizatorilor individuali să închirieze echipamente electronice (pentru început, televizoare) sub formă de abonament, pentru o perioadă cuprinsă ­între 3 și 24 de luni. Oferă, astfel, posibilitatea celor interesați să aibă acces permanent la echipamente de calitate superioară, de ultimă generație, care pot fi folosite în acord cu nevoile acestora.

Tot procesul de închiriere este flexibil, utilizatorii putând alege foarte ușor dintre produsele listate în platformă și le pot chiar înlocui cu altele cu specificații superioare, oricând, pe durata contractului.

Telerenta este o soluție alternativă la achiziția de echipamente electronice cu plata integrală pe loc sau în rate și se adresează tuturor celor interesați de tehnologie, dar care nu au posibilitatea de a o accesa și celor interesați să testeze și să utilizeze cele mai noi echipamente electronice.

Peste 60 de modele TV

În prezent, utilizatorii pot alege din peste 60 de modele TV noi, aflate în garanție, din gamele curente și cu mare căutare în piață, cu diagonale de până la 215 cm, de la 5 producători de top: LG, Philips, Samsung, Sony și TCL.

Am lansat Telerenta în contextul trendurilor globale de tehnologizare accelerată în toate domeniile de activitate. Mai mult, închirierea de echipamente vine ca o evoluție logică, naturală, de la achiziția directă sau în rate a produselor electronice. Am identificat, doar în România, o piață de aproximativ 500.000 de persoane interesate să închirieze echipamente electronice. Cu Telerenta, oricine poate închiria un televizor în câteva minute, chiar și de pe telefonul mobil. Mai mult decât atât, în scurt timp urmează să inauguram un nou serviciu logistic pentru clienții noștri, pe care l-am denumit intern  <<Instant Delivery>>. Pentru clienți, Telerenta este cea mai flexibilă și simplă modalitate de a se bucura de televizorul dorit, care vine la pachet cu serviciile de înlocuire rapidă în caz de defecțiune și acoperire în proporție de 80% a costului, în cazul unei daune accidentale”, spune Mădălin Ilie, CEO Telerenta.

Telerenta va introduce noi categorii de produse electronice și IT în portofoliu în a doua parte a anului, alături de servicii post-vânzare ce aduc valoare suplimentară utilizatorilor serviciilor de închiriere. De asemenea Telerenta vizează, în viitorul apropiat, și extinderea pe piețe externe, preponderent din UE.

Cum funcționează Telerenta

Utilizatorii aleg din produsele listate în site pe cele pe care doresc să le închirieze și le adaugă în coș. Ulterior, selectează perioada de închiriere a acestora, după care plasează comanda și efectuează plata pentru prima lună de închiriere.

Urmează identificarea clienților la distanță și semnarea electronică a contractului. Identificarea de tip eKYC (Electronic Know Your Customer) este un proces complet automatizat, oferit de Qoobiss România, companie europeană de top în domeniul soluțiilor de verificare digitală a identității. Totul se realizează online, în câteva minute, iar produsele vor fi livrate rapid, prin curier.

În etapa de folosire a produselor, plățile se vor face automat, în fiecare lună. Costurile de închiriere pornesc de la 49.99 de lei/lună, pentru un contract flexibil pe 24 de luni. Astfel, un utilizator are posibilitatea să beneficieze de avantajele produsului și serviciilor complementare, costurile fiind comparabile sau chiar sub cele ale abonamentelor oferite de platformele de streaming TV.

La finalul perioadei de închiriere, utilizatorul va avea opțiunea de prelungire a contractului sau de returnare a produselor. Oricând pe durata contractului, utilizatorul are posibilitatea de a înlocui produsele închiriate cu altele cu specificații superioare.

În prezent, serviciul oferit de Telerenta are acoperire națională, produsele închiriate putând fi livrate oriunde în România.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *