eMAG, locul 7 în topul 100 branduri românești

A şaptea ediţie BrandRo a topului mărcilor româneşti „100 cele mai puternice branduri româneşti”, eveniment organizat de Revista Biz, a prezentat astăzi, în premieră, rezultatele studiului realizat de compania de cercetare Unlock Market Research.

eMAG – locul 7 în top 100 branduri româneşti

topeMag, Altex și Flanco, în top 10 branduri de retail

Cei trei lideri din piața de retail își păstrează pozițiile. eMag își menține statutul de lider în interiorul categoriei, variindu-și puțin poziția în cazul topului general (coboară un loc față de anul trecut). În general, mărcile de retail pierd teren față de anul trecut, mai ales jucătorii din industria de DIY și IT&C: Dedeman,  Altex, Flanco. Scăderile înregistrate de Plafar și Leonardo sunt justificate de restrânge­rea rețelelor proprii. Singurul jucător din categorie care a crescut în clasament este reprezentat de Farmaciile Dona (+14 locuri).

top

Studiul vizează măsurarea “puterii” mărcilor românești din perspectiva investiției de încredere și afectivitate care le este acordată de către consumatori (fără indici financiari / comerciali incluși). Studiul are la bază 1.000 de interviuri online și este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urba­nizare, împărțire pe sex și vârstă a populației (între 18 și 55 de ani). Performanța mărcilor românești este măsurată în baza a patru indicatori: investiția de afectivitate în marcă, puterea mărcii, gradul de utilizare și notorietatea ei. Importanța unei mărci pentru consumator a fost măsurată cu ajutorul metodologiei MaxDiff (Maximum Differentiation Scaling).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *