Un sfert dintre posesorii de smartphone din România accesează, zilnic, aplicația WhatsApp

Un sfert dintre posesorii de smartphone din România accesează, zilnic, aplicaţia WhatsApp, cei mai mulţi utilizatori (40%) fiind înregistraţi în Bucureşti, conform un studiu de specialitate, efectuat de către compania iSense Solutions.

WhatsAppCercetarea arată, de asemenea, că principalul motiv pentru care românii accesează WhatsApp îl constituie gratuitatea, 43% dintre utilizatori apreciind faptul că pot trimite mesaje fără niciun cost. Gratuitatea este apreciată în special de tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 ani (64%).

În plus, alte avantaje ale aplicaţiei preferate de către români sunt posibilitatea de a trimite poze uşor şi rapid (42%), uşurinţa în utilizare (41%) şi posibilitatea de a comunica şi de a distribui rapid texte sau fotografii către un grup de persoane (31%).

Facebook – aplicaţia utilizată zilnic de 69% dintre posesorii de smartphone din România

Instagram – aplicaţia utilizată zilnic de 28% dintre posesorii de smartphone din România

WhatsApp – aplicaţia utilizată zilnic de 27% dintre posesorii de smartphone din România

„Credem că popularitatea WhatsApp va continua să crească în rândul românilor, atât timp cât aplicaţia va rămâne gratuită. Totuşi, chiar şi aşa, îi va fi greu să ajungă la nivelul succesului înregistrat de aplicaţia Facebook, utilizată zilnic de 69% dintre posesorii de smartphone şi de 84%, cel puţin o dată pe săptămână. În schimb, aplicaţia Instagram nu este accesată deloc de 72% dintre românii cu smartphone”, a afirmat Traian Năstase, managing partner al iSense Solutions, companie care a realizat studiul de specialitate.

Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre utilizatorii de smartphone din România accesează aplicaţia WhatsApp cel puţin o dată pe săptămână, 27% o folosesc zilnic, iar 40% dintre posesorii de telefoane inteligente care preferă această aplicaţie sunt din Bucureşti.

În ceea ce priveşte folosirea WhatsApp în scopuri de marketing, 40% dintre utilizatori au declarat că nu doresc deloc să fie abordaţi de o companie, prin intermediul acestei aplicaţii, pentru promovarea de produse sau servicii, în timp ce 46% dintre utilizatorii acestei aplicaţii sunt de acord să furnizeze numărul de telefon pentru a fi abordaţi de către companii prin WhatsApp.

Totodată, aplicaţia este folosită cel mai mult de femei (31%) faţă de bărbaţi (22%). Cu toate acestea, 54% dintre bărbaţi sunt mai deschişi decât femeile (39%) să îşi ofere numărul de telefon în scopuri de marketing.

Rezultatele sunt extrase dintr-o cercetare online realizată de către compania iSense Solutions pe un eşantion de 1.069 de respondenţi, membri ai Panelului ResearchRomania.ro.

Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din România, iar gradul de eroare este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *