UPS investește în Arrival și comandă 10.000 de vehicule electrice

UPS a anunțat că divizia sa de venture capital, UPS Ventures, a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni la Arrival, companie care produce platforme pentru vehicule electrice, dar și vehicule electrice la comandă, care oferă beneficii sporite în comparație cu vehiculele tradiționale cu combustie internă și cu mașinile electrice existente.

UPSOdată cu investiția în Arrival, UPS s-a angajat să achiziționeze 10.000 de vehicule electrice, construite special pentru UPS. De asemenea, UPS va avea prioritate în achiziționarea de vehicule electrice suplimentare.

UPS va colabora cu Arrival pentru a dezvolta o serie de mașini electrice, echipate cu sistemul ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems). Această tehnologie are rolul de a spori siguranța și eficiența operațională, oferind inclusiv posibilitatea de circulație automatizată în depozitele UPS. UPS va testa funcționalitățile ADAS ulterior, în acest an. Achizițiile viitoare de vehicule depind de succesul testelor inițiale. Prețurile de achiziție a vehiculelor nu vor fi făcute publice.

UPS continuă să-și dezvolte flota integrată de vehicule electrice, alături de tehnologii inovatoare de încărcare. Pe măsură ce tendințe precum creșterea populației, migrarea urbană și comerțul electronic se intensifică, e nevoie de colaborarea cu parteneri globali pentru a rezolva provocări precum blocajele rutiere și poluarea, atât pentru clienții noștri, cât și pentru comunitățile pe care le deservim.

Vehiculele electrice reprezintă o piatră de temelie pentru strategia noastră de transport sustenabil. Investiția în Arrival permite UPS să colaboreze la proiectarea și producția celor mai avansate vehicule electrice pentru transport din lume.”,  a declarat Juan Perez, chief information and engineering officer în cadrul UPS. 

Vehicule electrice adaptate

Arrival produce propriile componente de bază – șasiu, sistem de propulsie, caroserie și sisteme electronice de control. Vehiculele Arrival sunt proiectate modular cu piese standardizate, o metodă care reduce atât costurile de întreținere, cât și alte costuri de proprietate.

„UPS este un partener strategic al Arrival, care ne oferă informații valoroase cu privire la modul în care vehiculele electrice pentru transport se comportă pe șosele, dar și la modul în care acestea pot fi optimizate pentru șoferi. Echipele noastre au lucrat intens pentru a crea vehicule electrice adaptate, bazate pe platformele noastre flexibile de tip skateboard, care răspund complet nevoilor UPS, de la experiența de șofat, până la încărcarea/descărcarea mărfurilor și operațiunile de back-office. Această investiție și comanda primită va crea o legătură mult mai strânsă între cele două companii.”,  a declarat Denis Sverdlov, director executiv Arrival. 

Arrival va construi vehiculele în micro-fabrici, utilizând materiale durabile și ușoare care sunt proiectate și create intern. În calitate de investitor, UPS poate beneficia de comenzi rapide, dacă este necesar. UPS va utiliza vehiculele electrice în Europa și America de Nord.

Investiția și parteneriatul cu Arrival sunt direct aliniate cu strategia noastră de transformare, la baza căreia stau tehnologii de ultimă generație. Acestea sunt cele mai avansate vehicule de transport din lume și redefinesc standardele industriei pentru soluții pentru vehicule electrice, conectate și inteligente.”, a declarat Carlton Rose, președintele UPS Global Fleet Maintenance & Engineering. 

Arrival

Arrival este primul producător de vehicule comerciale care furnizează vehicule electrice de transport la comandă, ținând cont de specificațiile UPS și care are o strategie de producție la nivel global. UPS și Arrival colaborează încă din 2016 pentru a dezvolta concepte de vehicule de diferite mărimi. Cele două companii au anunțat anterior că vor dezvolta o flotă pilot de ultimă generație de 35 de vehicule electrice pentru transport, pentru a fi testate în Londra și Paris. De asemenea, UPS a anunțat o nouă abordare în ceea ce privește încărcarea electrică și depozitarea, care a fost implementată într-o unitate UPS din centrul Londrei.

UPS Ventures, divizia de venture capital a UPS, investește în companii care se impun printr-un stil nou de business. Deciziile de investiții sunt axate pe companiile care creează oportunități și tehnologii care se aliniază cu strategiile de dezvoltare și cu valorile  UPS.

UPS

UPS (NYSE: UPS) este lider global în domeniul logisticii, oferind o gamă largă de soluții, inclusiv transportul de colete mici și mărfuri cargo, facilitarea comerțului internațional și folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor. Cu sediul central în Atlanta, Georgia (SUA), UPS deservește peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume. UPS a primit premiul America’s Best Customer Service pentru servicii de transport și livrare din partea revistei Newsweek, „Cel mai valoros brand din transport” din partea revistei Forbes. Compania s-a situat în topul clasamentului JUST 100 pentru responsabilitate socială, indicele Dow Jones Sustainability World și Harris Poll Reputation Quotient.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 479 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » UPS investește în Arrival și comandă 10.000 de vehicule electrice
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.