UPS a introdus noi vehicule electrice pentru operațiunile din România

UPS își consolidează strategia de sustenabilitate în Europa Centrală prin includerea de noi vehicule electrice în operațiunile sale din România. Această flotă, formată din nouă vehicule deținute și operate de compania subcontractată World Media Trans, este activă în cinci orașe din țară.

ups

Acest demers reflectă o tendință în creștere în industria logistică de reducere a amprentei de carbon și de adoptare a unor practici sustenabile. Orașele beneficiare sunt Timișoara și Oradea în regiunea Vest, Baia Mare în regiunea Nord-Vest și Cluj Napoca și Sibiu în regiunea Centru-Vest.

Cu o autonomie remarcabilă de 330 km, aceste vehicule nu sunt doar ecologice, ci și foarte eficiente, fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța, datorită capacității de încărcare de 1.400 kg. Utilizarea vehiculelor electrice pentru livrări generează o reducere estimată de 95% a emisiilor de CO2 în comparație cu livrările diesel.

La UPS, sustenabilitatea reprezintă un mod de operare. Politicile de business responsabile presupun găsirea cu consecvență de noi modalități de a oferi servicii excelente, având în același timp un impact pozitiv în lume. Utilizarea vehiculelor electrice nu numai că reduce amprenta noastră asupra mediului în întregul lanț de aprovizionare, dar răspunde și cererii tot mai mari a clienților noștri de a folosi practici de transport mai ecologice”, a declarat Marcin Gołębiewski, șef al clusterului de țări din Europa Centrală (Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Ucraina).

Flotă globală cu un nivel scăzut de emisii

Flota globală a UPS include peste 18.500 de vehicule deținute de UPS care folosesc combustibili alternativi și tehnologii avansate. În acest an, aproximativ 600 de vehicule electrice noi vor fi distribuite pe piețele din Europa. Această flotă globală este esențială pentru a ajuta UPS să își atingă obiectivul de a utiliza combustibili alternativi în 40% din operațiunile sale terestre până în 2025.

În 2023, compania a cumpărat peste 639 de milioane de litri de combustibil alternativ, adică 28,8% din consumul total de combustibil folosiți în activitățile terestre, în creștere față de 26,5% în 2022.

Primele vehicule electrice ale UPS au fost puse în circulație la începutul anilor 1930 în New York. Vehiculele electrice sunt doar o parte a planurilor UPS privind utilizarea combustibililor alternativi și a tehnologiilor avansate în cadrul propriei flote, cu un impact pozitiv asupra sustenabilității mediului înconjurător.

UPS are ca obiectiv atingerea neutralității emisiilor de carbon în operațiunile sale globale până în 2050, la nivelul domeniilor de aplicare 1, 2 și 3. Această evoluție are loc într-un moment în care tot mai mulți transportatori și consumatori caută opțiuni de transport sustenabil. Astfel, obiectivul UPS de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050 include și etape intermediare:

  • 40% combustibil alternativ utilizat în operațiunile terestre până în 2025
  • 25% energie electrică regenerabilă folosită în facilitățile proprii până în 2025

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *