Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

Vitesco Technologies, un important dezvoltator internațional și producător de sisteme de propulsie de ultimă generație pentru mobilitate sustenabilă, a deschis un nou laborator de calificare și validare în Timișoara. Laboratorul vine în completarea centrului de inginerie și a sediului central al Vitesco Technologies din România.

vitesco technologies

Acoperind aproximativ 3500 de metri pătrați din cadrul centrului de afaceri Vox Technology Park, laboratorul are peste 100 de echipamente de testare și echipe de inginerie capabile să testeze pentru peste 50 de proiecte pe an. Serviciile oferite vizează teste de fiabilitate, de compatibilitate electromagnetică și electrică, în conformitate cu standardele internaționale pentru automobile și clienți. În mod specific, în laborator se vor efectua teste de descărcare electrostatică, radiofrecvență și înaltă tensiune, tranzitorii și electrice, reacția la diverse condiții climatice (temperatură și umiditate), teste de vibrații, de impermeabilitate pentru substanțe lichide și solide, teste împotriva coroziunii.

Aproximativ 70 de noi angajări sunt planificate pentru laborator până la sfârșitul anului 2024, aducând astfel oportunități pentru specialiștii și studenții care doresc să contribuie la mobilitatea sustenabilă. Adăugarea laboratorului din Timișoara la locația noastră de inginerie vine cu noi cunoștințe și capabilități care asigură clienților noștri livrarea de produse de înaltă calitate. Acest lucru va reduce costurile și va duce la un ciclu mai scurt și mai rapid de dezvoltare a produselor. Investițiile în mobilitatea sustenabilă sunt investiții pentru un viitor mai bun.” a declarat Cristian Mihaly, Director General Vitesco Technologies în România.

Investițiile ralizate în ultimii doi ani

Din 2021 până în 2023, Vitesco Technologies a investit în două noi facilități de testare în Timișoara și Iași. Investiția constă în echipamente de testare și construirea infrastructurii laboratoarelor specifice, cu o valoare de peste 20,6 milioane de euro (aproximativ 13,1 milioane de euro în Timișoara și aproximativ 7,5 milioane de euro în Iași). Toate investițiile de mai sus vor conduce la angajarea a peste 100 de noi specialiști. În întreaga lume, Vitesco Technologies are 13 laboratoare, dintre care două sunt în România.

Mai mult de 45 la sută dintre vehiculele noi vor fi electrificate până în 2025, iar până în 2030, automobilele electrificate vor reprezenta mai mult de 70 la sută din piața globală. Suntem o parte importantă a acestei transformări.” a declarat Thomas Stierle, Membru al Comitetului Executiv al Vitesco Technologies și Diectorul diviziei dedicată soluțiilor de electrificare.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *