Care sunt vitezele medii de download în România?

Vitezele medii de download în România sunt 75 Mbps la internetul fix și 27 Mbps la internetul mobil, conform Netograf.ro.

downloadANCOM realizeaza trimestrial, prin intermediul aplicației Netograf.ro, statistici privind calitatea serviciului de internet fix și mobil în România, printre care și vitezele medii de descărcare a datelor, așa cum au fost acestea experimentate de fiecare utilizator care a folosit aplicația pentru masuratori, separate în funcție de operator.
Statistici internet fix și mobil pe Netograf.ro.

Statisticile Netograf.ro pentru prima jumătate a acestui an arată că utilizatorii de internet fix și mobil din România s-au bucurat de viteze de descărcare în creștere față de anul 2015, dacă ne raportăm la mediile înregistrate la nivel național.  Creșterile pot fi corelate, pe de o parte, cu extinderea modernizării rețelelor fixe de comunicații, care permit viteze de transfer din ce în ce mai mari, și, pe de altă parte, cu procesul de implementare la scară națională a tehnicilor și tehnologiilor avansate de rețele mobile, concomitent cu răspândirea terminalelor mobile care pot susține viteze superioare de transfer al datelor”, a declarat Florin Dragomir, Șeful Departamentului de Reglementare Tehnica din ANCOM, în cadrul evenimentului EuroCloud Forum 2016.

Testele efectuate pe www.netograf.ro arată că în primul semestru al anului 2016, utilizatorii români au experimentat la nivel național viteze medii reale de 27,72 Mbps pentru download date internet mobil (25,79 Mbps pentru conexiunile de tip indoor și 36,38 Mbps pentru conexiunile de tip outdoor), respectiv 75,07 Mbps pentru download date internet fix (114,46 Mbps pentru conexiunile prin fir și 46,05 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

Comparativ, raportul ANCOM privind calitatea serviciului de acces la internet pentru anul 2015 arată că utilizatorii din România au experimentat anul trecut la nivel național viteze medii de 19,22 Mbps download date internet mobil și 53,22 Mbps download date internet fix.

Statisticile pentru internet fix și mobil au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 120.000 de teste efectuate de utilizatori în primul semestru al anului 2016, dintre care aproximativ 97.000 au fost validate și utilizate în procesul de generare a statisticilor oficiale. Netograf.ro testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final și un server de test conectat la nodurile naționale publice de tip internet interexchange.

Netograf.ro este aplicația de monitorizare și evaluare a calitații serviciului de acces la internet, dezvoltata de ANCOM pentru a le oferi utilizatorilor din România un instrument independent (nu depinde de serverele puse la dispoziție de furnizori și/sau de amplasarea acestora), obiectiv și gratuit.

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *