Vodafone este lider global în industria telecomunicațiilor pe segmentul 4G

Vodafone Group anunță că Vodafone este lider global incontestabil pe segmentul serviciilor de roaming internațional 4G, potrivit unui nou raport publicat de către Ovum.

VodafoneOvum, firma globală independentă de cercetare, arată că Vodafone oferă clienților săi servicii de roaming internațional 4G în mult mai multe destinații decât orice alt operator.

Potrivit studiului efectuat de Ovum, Vodafone conduce în toate cele 18 țări analizate. Mai mult decât atât, în majoritatea piețelor incluse în studiu, Vodafone oferă peste 100 de destinații în care serviciile de roaming internațional 4G sunt disponibile, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul numărulului de destinații oferite de ceilalți operatori din aceste piețe. Lista completă a țărilor în care serviciile de roaming 4G ale Vodafone România sunt active este disponibilă aici.

Într-o lume în care trebuie să fim tot timpul conectați, utilizatorii serviciilor mobile au nevoie din ce în ce mai mult să poată folosi aceste servicii cu acceași ușurință «ca acasă». Cu Vodafone, clienții noștri se pot bucura la maximum de timpul petrecut în străinătate, deoarece pot conta pe serviciile 4G în mult mai multe destinații decât clienții competitorilor noștri de pretutindeni, făra grija tarifelor de roaming„, a declarat Serpil Timuray, Vodafone Group Chief Commercial Operations and Strategy Officer.

Tehnologia 4G are potențialul de a oferi clienților care călătoresc în străinătate viteze de broadband asemănatoare cu cele pe care le experimentează acasă. Nu este simplu să faci posibilă funcționarea serviciilor de roaming internațional 4G la nivel global și pentru operatorii de servicii de telecomunicații mobile acest lucru este o sarcină care poate dura ani de zile. Încă de la început, Vodafone a condus dezvoltarea serviciilor de roaming 4G și a preluat rolul de lider în toate țările în care operează„, a declarat Ian Watt, Consultant Principal la Ovum.

Pentru fiecare piață analizată în noiembrie 2016, Ovum a inclus în raport primii trei operatori clasificați pe baza numărului de destinații în care oferă servicii de roaming internațional 4G:

ȚaraLocul 1 Locul 2 Locul 3
Marea BritanieVodafone (113)EE (41)O2/Three (0)
SpaniaVodafone (103)Orange (63)Yoigo (52)
ItaliaVodafone (102)TIM (60)WIND (31)
PortugaliaVodafone (102)NOS (34)n/a
GermaniaVodafone (101)T-Mobile (84)O2 (64)
România Vodafone (101) Orange (47) Telekom (22)
Africa de SudVodafone (101)MTN (5)n/a
OlandaVodafone (101)T-Mobile (51)KPN (31)
UngariaVodafone (100)T-Mobile (36)Telenor (50)
IrlandaVodafone (100)Meteor (8)Three (0)
TurciaVodafone (100)Turkcell (42)Avea (42)
GreciaVodafone (98)Cosmote (59)n/a
Noua ZeelandăVodafone (98)Spark (27)Two Degrees (0)
CehiaVodafone (97)T-Mobile (58)O2 (39)
AlbaniaVodafone (89)Telekom Albania (5)n/a
MaltaVodafone (29)Go (0)Melita (0)
TanzaniaVodafone (14)TTCL (0)Tigo (0)
LesothoVodafone (13)n/an/a

Sursa: Ovum, conform datelor disponibile în noiembrie 2016

Ovum a analizat datele disponibile pentru 49 dintre cei 57 de operatori de rețele de telefonie mobilă, care concurează cu Vodafone pe piețele incluse în studiu. Sursa datelor analizate o reprezintă website-urile operatorilor la momentul noiembrie 2016 și informațiile suplimentare furnizate de către acestia.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *