Vodafone România a introdus concedii parentale de 16 săptămâni pentru angajați

Vodafone România anunță cu bucurie introducerea unor concedii parentale plătite integral, pentru o perioadă de 16 săptămâni.

Vodafone

Noua politică este în vigoare de la 1 aprilie 2020 și se adresează tuturor angajaților care devin tați biologici, respectiv tuturor celor care devin părinți adoptivi, indiferent de numărul copiilor lor.

Începând cu data de 1 aprilie 2020, Vodafone România a introdus o nouă politică de resurse umane la nivelul întregii companii, dedicată angajaților care devin tați biologici și celor care devin părinți adoptivi. Aceasta prevede dreptul la concediu parental de până la 16 săptămâni, cu salariul plătit integral de companie, precum și o reîntoarcere treptată la muncă, pentru ca aceștia să poată petrece mai mult timp alături de familiile lor.

Program redus la 30 de ore de lucru pe săptămână

Astfel, la sfârșitul perioadei de concediu, angajații pot opta pentru un program redus la 30 de ore de lucru pe săptămână, pentru o perioadă ce se extinde până la 6 luni, și un salariu plătit integral, conform contractului de muncă în vigoare.

Acesta este un pas deosebit de important pentru Vodafone România, pe care îl facem cu mare bucurie și încredere, deoarece vrem să fim alături de angajații noștri și familiile lor. Ne dorim să conectăm societatea pentru un viitor mai bun, iar acest lucru pornește chiar din interior, din cadrul echipei noastre.

Venirea unui copil în familie este un moment special, de care ne dorim ca fiecare angajat Vodafone – mamă sau tată – să se bucure pe deplin, fără a avea grija carierei sau a salariului. În plus, credem cu tărie într-un mediu de lucru cât mai echilibrat din punct de vedere al beneficiilor și sanselor pentru toți angajații, motiv pentru care vom continua să oferim politici interne, programe și proiecte dedicate dezvoltării și bunăstării echipei Vodafone Româniaa declarat Anca Marcu, Director HR Vodafone România.

Noua politică de resurse umane va fi introdusă de către Vodafone Group la nivel global, în toate cele 22 de țări în care își desfășoară activitatea, în perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021. În cadrul grupului, noua politică de concedii parentale se extinde către toți angajații ai căror parteneri devin părinți pe cale biologică, precum și celor care devin părinți prin adopție sau prin surogat, fiind adaptată în funcție de cadrul legal al fiecărei țări în care Vodafone operează.

Vodafone

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și tehnologie din lume, cu o vastă experiență în comunicații, convergență și Internet of Things, precum și în promovarea serviciilor financiare mobile și transformarea digitală pe piețele emergente.

Vodafone Group are operațiuni mobile în 22 de țări, 42 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 17 țări. La 31 martie 2020, Vodafone Group avea 283 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 25 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 479 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Vodafone România a introdus concedii parentale de 16 săptămâni pentru angajați

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.