Electro – Sinteza săptămânii 16 – 20 iunie

Studiu: România este cea mai mare ţară din Sud Estul Europei în ceea ce priveşte numărul de utilizatori de internet. În Decembrie 2013 s-au înregistrat 8.8 milioane de internauţi, conform raportului “Online Landscape : South East Europe” realizat de către Gemius – INFOGRAPHIC.

E-commerce:

Studiu: Conform estimărilor PayU, integratorul de plăți online din România, numărul de tranzacții achitate online de către clienții magazinelor online românești a înregistrat o creștere cu peste 30%, în primele 5 luni ale anului, față de aceeași perioadă din 2013, iar valoarea coșului mediu achitat online s-a majorat cu 20%.

Allview Viva H7 SMultimedia

Compania românească Allview lansează oficial două noi tablete PC ce întregesc binecunoscuta gamă Viva: Viva H7 life şi Viva H7 S, ablete cu trafic de internet inclus.

Amazon, cel mai mare comercinat online din lume, intră pe piaţa de smartphone-uri, lansând noul Fire Phone, un telefon dat şi un instrument pentru cumpărăturile online.

Electronice

Philips România a lansat platforma online „Idei de viitor” care poate transforma în realitate orice idee inovatoare despre viața și viitorul copiilor din România.

Samsung Electronics România anunță disponibilitatea pe plan local a aparatului de fotografiat SMART NX mini, cel mai subțire aparat cu obiectiv interschimbabil din lume.

Telecom

Începând din această lună, RCS & RDS dublează vitezele la serviciul de Internet la abonamentele Digi Net Fiberlink 50 şi Digi Net Fiberlink 100 pentru clienţii rezidenţiali existenţi, gratuit, cu condiția resemnării contractelor pentru 12 luni.

ANCOM a anunţat ieri că utilizatorii români de telefonie mobilă și internet mobil vor beneficia de tarife mai mici pentru serviciile de roaming în călătoriile din spațiul Uniunii Europene, începând cu 1 iulie 2014, în cazul utilizării planului tarifar de bază (Eurotarif).

Pentru țările din Uniunea Europeană, Moldova sau Elveția, clienții Orange pot beneficia acum de tarife mai avantajoase în roaming. Astfel, opțiunea Go Europe se transformă în Go Europe 10.

Orange România, cel mai mare operator telecom din țară închiriază 8 etaje din clădirea A a Proiectului Green Court Bucharest, ocupând 13.700 mp.

ANCOM propune industriei telecom un Cod de conduită pentru utilizarea numerelor naționale scurte interne şi a codurilor scurte SMS/MMS utilizate pentru servicii cu valoare adăugată.

Electrocasnice

Miele, compania numărul unu în producţia de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, lansează pe piaţa din România noile mașini inteligente pentru spălarea simultană a hainelor albe și colorate.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *