Electro-Sinteza săptămânii 19 – 23 mai

Sony BRAVIA W8Studii

Conform rezultatelor BrandZ, Top 100 branduri globale, realizat de Millward Brown, Google devine cel mai valoros brand global din lume, cu o valoare de 159 miliarde $ si o crestere anuala de 40%.

Studiu GfK TEMAX RomâniaVânzările de pe piața bunurilor de folosință îndelungată din T1 2014 au crescut cu aproape 8% față de aceeași perioadă a anului 2013.

Cei mai mari producatori de televizoare precum LG, Samsung, Panasonic sau Sharp au lansat in primele luni ale acestui an tot mai multe modele care inglobeaza cele mai noi tehnologii! Acest lucru a dus la cresterea ratei de inlocuire a gamelor mai vechi si implicit la o crestere a vanzarilor fata de 2013.

E-commerce

Oktal.ro, primul magazin online din România specializat pe comercializarea de produse IT&C, electronice și electrocasnice, a vândut peste 100.000 de laptopuri, 50.000 de calculatoare și circa 100.000 de telefoane mobile de când a intrat pe piață, în anul 1999.

Telecom / TV

Consiliul Concurenţei a publicat documentul „Orientări asupra acordurilor de co-investiţie, respectiv de utilizare partajată a reţelelor de comunicaţii electronice mobile.” Operatorii de telefonie mobilă se pot asocia doar dacă utilizatorii au beneficii.

Rezultate financiare Vodafone România: veniturile Vodafone din servicii pentru intregul an financiar 2013/2014, in scadere cu 0,9% fata de anul trecut.

Noua extraopțiune MTV 7x, de 5 euro credit, disponibilă pentru clienții noi și existenți ai Cartelei MTV Mobile powered by COSMOTE, aduce pentru aceştia mai mult trafic de date.

Oferta Romtelecom de televiziune pentru vara aceasta aduce toate canalele Discovery, printre care Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery, precum și ID Xtra, disponibil în exclusivitate la Romtelecom, indiferent de abonament.

Electronice

LG Electronics (LG) va lansa oficial smartphone-ul LG G3 săptămâna viitoare. Până atunnci, LG lansează un alt produs care a fost proiectat pentru a face G3 mult mai util, carcasa QuickCircle.

Sony lansează în România televizoarele oficiale ale Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2014, din seria de televizoare 4K, cu funcții speciale pentru pasionații de fotbal și competiții sportive.

Servicii

Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă (EANA) a decis să se alăture coaliţiei iniţiate de CEPIC (Centrul pentru Industria Fotografică) în demersurile legale ale acesteia cu privire la folosirea neautorizată de către Google a fotografiilor aparţinând unor terţe părţi.

Bitdefender, liderul pieței românești de soluții de securitate, oferă Bitdefender Adware Removal Tool, un software de eliminare a aplicațiilor care livrează reclame agresive precum Genieo, ce alterează rezultatele căutărilor, servesc reclame și monitorizează site-urile vizitate de utilizatori.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *