Electro-sinteza săptămânii 21 – 25 iulie

Review Samsung Galaxy S5

Retail

Compania DOMO Retail, a anunţat că Sylvia Kerzbek a fost numită director de marketing al companiei.

Social Media

Numărul conturilor atribuite utilizatorilor români de Facebook a ajuns, la jumătatea acestui an, la 7,2 milioane, în timp ce numărul paginilor românești cuantificate pe pagina de socializare a depășit 25.000. Aproape 4 milioane de utilizatori interacționează, în fiecare lună, cu paginile românești de Facebook.

Profitul Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a crescut cu 138%, în trimestrul doi din 2014, la 791 milioane de dolari, de la 333 milioane de dolari în perioada similară din 2013.

Multimedia

Allview VIVA H10 HDStudiu IDC: Primii doi producători mondiali de tablete, Apple şi Samsung, au pierdut cote de piaţă în al doilea trimestru al acestui an. Top 5 producători mondiali de tablete.

Microsoft Devices Group a anunţat lansarea smartphone-ului Lumia 530, cel mai accesibil device Lumia de până acum. Se estimează că dispozitivul va fi disponibil la un preţ de aproximativ 85 de euro.

LG Electronics (LG) a anunțat o creștere a profitului net de 165% în al doilea trimestru, faţă de aceeași perioadă a anului trecut, reflectând câștiguri puternice atât în sectorul televizoarelor, cât și al telefoanelor mobile.

Huawei Technologies, cel mai mare producător chinez de echipamente de telecomunicaţii, a raportat o creştere de 19% a vânzărilor în primul semestru din 2014.

Allview introduce în gama VIVA trei noi tablete cu procesor Quad Core, Android 4.4 Kit Kat și conectivitate 3G.

Mio Technology, liderul pieței autohtone de dispozitive GPS, lansează pe piața locală seria de camere video MiVue 500, compusă din cinci modele noi ce dispun de înregistrare Full HD și înregistrare automată a coliziunii.

E-commerce

Anunțurile postate pe site-ul tocmai.ro – cel mai mare site de anunțuri din România – și marcate cu simbolul ”Livrare gratuită și verificare colet” au cunoscut o creștere accelerată în ultima perioadă.

Fundația eMAG i-a premiat pentru al treilea an consecutiv pe elevii loturilor naționale de matematică, fizică și informatică, medaliați la Olimpiadele Internaționale de anul acesta.

Telecom

Vodafone România a pierdut, în perioada aprilie – iunie 2014, aproape 92.000 de clienţi, numărul total al acestora fiind de 8.567.752 clienţi, în scădere cu 1,05% comparativ cu perioada similară din anul anterior.

Conform raportului publicat astăzi de ANCOM, 253 de incidente cu impact semnificativ au afectat, în anul 2013, securitatea și integritatea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice.

Electrocasnice

Mașinile de spălat Indesit Company sunt cele mai bune din Europa din punct de vedere al etichetării energetice și al designului ecologic.

Studii

Samsung Electronics Co., Ltd. anunță că smartphone-ul Samsung Galaxy S5 a obținut un total de șase certificări de mediu, întărind poziția companiei de lider în dezvoltarea de gadget-uri prietenoase cu mediul.

Servicii

Samsung Electronics Co. Ltd. a creat o pagină LinkedIn și a actualizat platforma „Smart Catalog App” pentru a îmbunătăți comunicarea cu utilizatorii B2B și partenerii din retail.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *