Electro-Sinteza săptămânii 23 iunie – 27 iunie

O nouă ediţie SEM Says, prima conferință din România nișată pe Search Engine Marketing, dedicată managerilor de marketing și brand, online marketing managerilor, coordonatorilor de business-uri și antreprenorilor online, va avea loc la Bucureşti, în perioada 24-25 septembrie.

Platforma de marketing prin afiliere 2Parale preia agentia de marketing si comunicare Insight360. Echipa, competentele si portofoliul Insight360 vor sta la baza unei noi divizii de Content Marketing si Social Media Management.

Retail

flanco-8Șerban Stănoiu a preluat funcția de Director de Achiziții în cadrul companiei DOMO Retail, începând din luna mai a acestui an.

E-commerce

eMAG, cel mai mare magazin online din regiune, a derulat, în perioada 25-27 iunie, campania „Revoluția prețurilor”, cu discount-uri în valoare totală de 5 milioane de lei la zeci de mii de produse. În numai cinci ore de la debutul campaniei, eMAG a înregistrat vânzări de 7 milioane de lei.

Telecom

Vodafone şi-a extins acoperirea reţelei 4G în 9 noi oraşe, ajungând la un total de 19 oraşe. Acoperirea reţelei 4G va fi de 100% din populaţie, în toate cele 19 oraşe, până la sfârşitul lunii iulie. Numărul terminalelor 4G din reţeaua Vodafone a ajuns la 160,000.

Multimedia

Samsung Electronics Co., Ltd., a lansat Samsung Gear Live cu sistemul de operare Android Wear. Samsung Gear Live este un nou dispozitiv purtabil.

Foto

SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta astazi lansarea aparatulului DSLR Nikon D810, disponibil incepand cu a doua jumatate a lunii iulie.

Canon a organizat luna aceasta un eveniment dedicat fotografiei și a premiat 51 de fotografi, înscriși în aplicatia de Facebook Canon Days.

Studii şi analize

Analiză: Companiile locale din sectorul IT şi-au menţinut nivelul de profitabilitate, în 2012, cu o rată de 1,75%, similară celei din 2008, chiar dacă volumul vânzărilor din sector a scăzut cu 27%, conform analizei efectuată de către compania Coface.

Studiu: Peste 1.000 de noi adrese de internet, altele decât .com, urmează să devină funcționale începând cu acest an. 92% dintre marile companii din SUA, Marea Britanie, Franța sau Germania intenționează să investească în noi nume de domenii de internet în următorii trei ani.

Servicii

Google a anunţat planurile pentru crearea propriului domeniu de servicii de înregistrare de nume şi că testează un serviciu comercial care va permite consumatorilor să caute, să găsească, să cumpere și să transfere numele domeniilor pentru afacerile lor.

Facebook rămâne ținta preferată a infractorilor cibernetici, specializați în furtul de conturi de pe rețelele de socializare, conform statisticilor Kaspersky Lab.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *