Electro – Sinteza săptămânii 27 – 31 octombrie

Studii

Lifestyle-01Peste 7 milioane de români sunt activi, în acest moment, în reţelele sociale, în timp ce numai 8% din populaţia României este utilizatoare de e-Commerce.

Studiu Samsung: în România, 49% dintre utilizatori au smartphone-ul conectat permanent la internet.

Gemius a realizat studiul “eCommerce 2014”, care își propune să identifice preferințele de folosire ale comerțului online de către utilizatorii de internet din România.

E-commerce

eMAG, cel mai mare magazin online din regiune, deschide în luna noiembrie un centru de programare în Iași și va recruta, în primul an de activitate, 40 de programatori.

Multimedia

LG Electronics (LG) a lansat cel mai nou dispozitiv purtabil Android, LG G Watch R, care va fi disponibil în magazinele din întreaga Europă.

Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat Galaxy A5 și Galaxy A3, dispozitive cu un design modern, echipate cu cele mai avansate funcții pentru navigarea pe rețelele sociale.

Telecom

Vodafone România a deschis primul magazin din centrul istoric al Capitalei, pe strada Lipscani, una dintre cele mai populare artere din București.

Piaţa telecom din România arată mai bine decât cele din alte ţări europene, întrucât există patru operatori, preţuri relativ reduse şi servicii foarte bune, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei în cadrul unei conferinţe de profil.

Analize

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat că va demara o restructurare a gamei sale de smartphone-uri pentru a putea face faţă concurenţilor, după ce în perioada iulie-septembrie 2014 profitul net înregistrat de cel mai mare producător mondial de telefoane mobile s-a înjumătăţit.

LG Electronics (LG) anunţă venituri consolidate neauditate de 14,54 miliarde USD pentru cel de-al treilea trimestru al anului, o creştere de 7,4 procente de la an la an şi un profit operaţional de 449,61 milioane USD, mai mult decât dublul sumei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *