Electro-Sinteza săptămânii 5 – 9 mai


ElectroRetail.ro testează noul smartphone HTC One (M8)

HTCOneM8Telecom

Comunicat RCS&RDS, în urma unor zvonuri din piaţă: „Informațiile din presă, conform cărora Vodafone ar urma să cumpere RCS&RDS, sunt complet false.”

UPC România, unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piaţa locală, anunţă venituri în creştere în primul trimestru din 2014, internetul fiind segmentul care a contribuit semnificativ la această evoluţie pozitivă a veniturilor.

Romtelecom și COSMOTE România au anunțat azi, 8 mai, rezultatele financiare solide pentru trimestrul unu din 2014, încheiat la 31 martie 2014, conform indicatorilor de performanță raportați de către OTE Group.

În cadrul procedurii de acordare a celor cinci multiplexuri de televiziune digitală, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat că a primit până la data limită de depunere a candidaturilor două oferte din partea RCS & RDS S.A. şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A.

E-commerce

Retailerul de electrocasnice, electronice, IT, comunicaţii şi multimedia Altex a vândut produse în valoare de 6,5 milioane de euro, în promoţia sa Black Friday de Primăvară, derulată în perioada 1 – 5 mai.

Multimedia

Grupul american Apple va dezvălui cea mai nouă versiune a smartphone-ului iPhone (iPhone 6) în august, cu o lună mai devreme decât se aşteptau analiştii, potrivit informaţiilor publicate în presa interbaţională.

Allview, cel mai important producător autohton din industria IT&C, a lansat smartphone-ul dual SIM Alview Viper i.

Samsung a lansat SMART Camera NX3000, cel mai recent model al seriei premiate de camere foto mirorrless NX – galerie foto.

Tehnologie

Dispozitivul Google Glass este disponibil, începând cu data de 7 mai, în magazinele QuickMobile pentru a fi testat de publicul larg din România, vânzările acestui produs la nivel internaţional fiind preconizate să înceapă din toamna acestui an sau din 2015.

S-a dat startul pentru transmisiunile live de conținut la rezoluție UHD, odată cu difuzarea live a operei „Nabucco” de Verdi, pe scena Operei din Viena, cu ajutorul televizoarelor Smart UHD din gama 2014 de la Samsung.

Producătorul japonez de jocuri video Nintendo a anunţat că în anul financiar 2013-2014 a înregistrat pierderi nete de 229 milioane de dolari, în principal din cauza vânzărilor sub aşteptări de console Wii U.

Servicii

Un număr de peste 28 de milioane de atacuri informatice care implică un malware financiar au fost înregistrate în 2013, arată un raport al Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab anunţă lansarea celei mai recente soluţii de securitate virtualizată, care furnizează protecţie avansată pentru platformele VMware, Citrix şi Microsoft – Kaspersky Security for Virtualization/Light Agent.

Studii

Google, Apple și Samsung se află în topul unora dintre cele mai vizibile branduri de tech din mass-media online românească, în primul trimestru al anului 2014, conform unei analize de monitorizare realizată de MediaIQ.

Aproape 40% dintre studenţii şi elevii români deţin un smartphone, aceştia fiind în top şi la capitolul conectării la internet, relevă studiul res!com, realizat de Mercury Research.

Evenimente

In data de 30 aprilie 2014 a avut loc cea de-a 5-a editie a Fraud Management & Operational Risk Forum, un eveniment de business de nisa organizat de Expo Media – part of Marketing Insiders Group.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *