Google are un acord cu Apple prin care oferă producătorului iPhone un procent din veniturile din publicitate

Grupul american Apple Inc. a primit un miliard de dolari de la rivalul Google, în 2014, pentru ca motorul de căutare al acestuia din urmă să fie instalat în mod preferenţial pe telefoanele iPhone. De curând, au fost dezvăluite detaliile acordului Google-Apple, prin intermediul căruia Apple oferă producătorului telefoanelor iPhone un procent din veniturile din publicitate.

GooglePotrivit transcrierilor unor proceduri juridice care au avut loc săptămâna trecută într-un dosar de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală demarat de Oracle Corp. împotriva Google, un martor a dezvăluit că motorul de căutare are un acord cu Apple care oferă producătorului telefoanelor iPhone un procent din veniturile din publicitate pe care Google le realizează graţie căutărilor pe Internet efectuate pe dispozitivele Apple, a declarat un avocat de la Oracle.

Zvonurile referitoare la sumele plătite de Google către Apple pentru ca motorul său de căutare să fie instalat preferenţial pe iPhone circulă de mai mulţi ani însă până acum cele două companii nu au dezvăluit aceste informaţii. Purtătorii de cuvânt ale celor două companii au refuzat să facă orice comentarii cu privire la informaţiile dezvăluite în timpul procesului.

Săptămâna reducerilor nebune la Flanco: 22 – 30 ianuarie

Annette Hurst, avocatul Oracle care a dezvăluit detaliile acordului Google-Apple, a precizat că martorul de la Google chestionat în timpul audierilor a declarat că „la un anumit moment, partea din venituri era de 34%”. Din transcrieri nu este clar dacă acest procent este cel păstrat de Google sau cel plătit Apple. Cu toate acestea, atât Apple cât şi Google au cerut judecătorului ca aceste declaraţii să fie secretizate, Google susţinând că este vorba de informaţii ‘deosebit de sensibile’ deoarece ar putea afecta alte acorduri similare încheiate de Google cu alte companii.

Un acord de împărţire a veniturilor dezvăluie modul în care Google, care în 2014 a realizat venituri de 66 de miliarde de dolari, poate să asigure motorului său de căutare poziţia de lider în competiţia cu rivalii.

Un articol Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *