Industria alimentelor și băuturilor va putea realiza economii de cel puțin 15%, în 2020, ca urmare a dispozitivelor conectate

Aproximativ 4,9 miliarde de dispozitive din întreaga lume vor fi conectate la reţea sau la Internet până la finele acestui an, în creştere cu 30% comparativ cu 2014, urmând ca până în 2020 cifra să ajungă la 25 de miliarde, a estimat luni firma de cercetare Gartner.

IoTDe asemenea, Gartner prognozează că 250 de milioane de vehicule, sau o cincime din vehiculele în circulaţie la nivel global, se vor număra în 2020 printre dispozitivele conectate wireless. Proliferarea vehiculelor conectate va avea implicaţii majore asupra serviciilor oferite utilizatorilor.

„Maşina conectată este deja o realitate, iar conectivitatea wireless se extinde rapid de la modelele de lux şi mărcile premium spre modelele de volum mare”, a declarat directorul de cercetare de la Gartner, James F. Hines. „Creşterea consumului de conţinut digital în vehicul va stimula cererea pentru sisteme mai sofisticate de infotainment”, a adăugat Hines.

O altă zonă care va beneficia de Internet of Things (IoT) sau  „Internetul lucrurilor” va fi bucătăria, Gartner prognozând că industria alimentelor şi băuturilor va putea realiza economii de cel puţin 15%, în 2020, ca urmare a dispozitivelor conectate. Potrivit firmei de cercetare, capacitatea de a realiza inventare în timp real va conduce la un sistem de aprovizionare mai eficient pentru cei din industria de catering.

Cu toate acestea, Gartner avertizează că implementarea „Internetului lucrurilor” va fi complicată de absenţa unor standarde şi ecosisteme pentru tehnologie. Firma de cercetare estimează că abia la finele lui 2018 va apărea o platformă dominantă pentru „Internetul lucrurilor”.

Sursa: Agerpres

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *