Rezultatele financiare pentru cel de-al patrulea trimestru HTC (2014)

HTC Corporation, lider global în inovaţie mobilă şi design, a anunţat astăzi, 9 februarie, rezultatele financiare consolidate pentru cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal 2014, încheiat la 31 decembrie 2014.

HTCOneM8

HTC şi-a menţinut profitabilitatea în ultimul trimestru din 2014, cu o creştere a veniturilor de 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Marjele au reflectat contextul competitiv al industriei, însă smartphone-urile HTC au continuat să consolideze cotă de piaţă.

În trimestrul patru din 2014, HTC a adoptat o strategie de diversificare a portofoliului de produse pentru a răspunde tot mai mult stilului de viață mobil și a extinde orizonturile consumatorilor. HTC a semnat primul dintr-o serie de parteneriate strategice, destinate să faciliteze noi categorii de produse, colaborarea cu Under Armour, anunţată la începutul lunii ianuarie la CES Las Vegas, care va aduce pe piaţă o gamă de dispozitive conectate pentru sănătate şi fitness, perfecte pentru atleţii de orice nivel.

Cifre cheie:

  • Veniturile trimestriale s-au cifrat la de 47,9 de miliarde de dolari taiwanezi (1,51 miliarde de dolari)
  • Profitul net trimestrial după taxe a fost de 0,5 miliarde de dolari taiwanezi (15,83 milioane de dolari), sau 0,57 dolari taiwanezi (0,018 dolari) per acţiune
  • Marja brută de profitabilitate a fost de 20,4% şi marja operaţională de 0,4%

HTC a încheiat anul cu un al treilea trimestru consecutiv de profitabilitate şi are o poziţie favorabilă pentru a continuă dezvoltarea în acest an, asigurând un portofoliu de smartphone-uri foarte atractiv. Performanţa de vânzări îmbunătăţită a fost posibilă datorită abilităţii noastre de a oferi combinaţii de produse personalizate, cu preţuri accesibile, ceea ce ne-a permis să răspundem îndeaproape nevoilor specifice ale fiecărei regiuni”, a declarat Peter Chou, CEO HTC Corporation.

Camera RE a HTC a fost lansată în trimestrul al patrulea, fiind apreciată deopotrivă de consumatorii pasionați de tehnologie și de cei orientați pe un stil de viață plin de experiențe memoriabile. Remarcabila cameră foto point of view de mici dimensiuni redefineşte fotografia de lifestyle, permiţând utilizatorilor să iasă din spatele vizorului şi să surprindă fiecare moment.

Smartphone-urile HTC au obținut premii și în trimestrul al patrulea din 20014, HTC One (M8) a câştigat din nou numeroase premii, printre care “Cel mai bun telefon Android disponibil pe piață” acordat de Business Insider, “Cel mai bun smartphone” acordat de PC World, “Cel mai bun smartphone al anului 2014” acordat de TechCentral şi “Telefonul anului”, acordat de T3 şi de Travel and Leisure, o publicaţie de lifestyle din America de Nord.

Telefonul a câştigat premii și în China acordate de Tencent, Efashion şi New Press Daily. În plus, husa inovatoare DotView a primit premiul pentru “Cel mai bun accesoriu pentru terminale wireless” la CES Innovation Awards, în timp ce camera RE a câştigat medalia de aur pentru design la Spark Awards.

HTC estimează următoarele rezultate financiare în primul trimestru al acestui an:

  • Veniturile sunt estimate între 41,5 şi 45 miliarde de dolari taiwanezi (1,31-1,42 miliarde de dolari)
  • Marja de profit brut este estimată între 19,5% şi 20%
  • Profitul per acţiune este estimat între 0,08 şi 0,47 dolari taiwanezi (0,003-0,015 dolari)

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *