Samsung – vânzări sub așteptări pentru Galaxy S6, în trimestrul 2 din 2015

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a anunţat că se aşteaptă la o scădere de 4% a profitului său operaţional înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an, în condiţiile în care vânzările înregistrate de cel mai nou smartphone al său, Galaxy S6, nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor.

Samsung-EdgePotrivit estimărilor sale preliminare privind rezultatele pentru trimestrul al doilea, Samsung se aşteaptă la un profit operaţional de 6.900 miliarde woni (6,13 miliarde de dolari), în scădere cu 4% comparativ cu 7.190 miliarde woni perioada similară a anului trecut. De asemenea, Samsung se aşteaptă la vânzări trimestriale de 48.000 de miliarde de woni (42,5 miliarde de dolari), în scădere cu 8,31% faţă de 52.350 de miliarde de woni anterior.

Conform acestor estimări, perioada aprilie-iunie 2015 ar urma să fie al şaptelea trimestru consecutiv de scădere a rezultatelor Samsung. Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la un rezultat operaţional de 7.200 miliarde woni şi la o cifră de afaceri de 53.000 miliarde woni.

„Vânzările de telefoane Galaxy S6 au fost sub aşteptări’ pentru că acest telefon nu reuşeşte să se impună în faţa iPhone, iar modelul Galaxy S6 Edge, echipat cu un ecran curbat, înregistrează întârzieri în producţie„, a apreciat Greg Roh, analist la HMC Investment Securities Co.

Analiştii avertizează că estimările optimiste privind vânzările de telefoane Galaxy S6 trebuie revizuite în jos. ‘La lansarea Galaxy S6 cu ocazia Mobile World Congress, mulţi observatori au avansat estimări privind vânzarea a 50-60 de milioane de unităţi în acest an. În prezent aceste estimări sunt revizuite la 40-50 de milioane de unităţi’, a declarat Yoo Eui-hyung, analist la Dongbu Securities Co.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a estimat că perioada cea mai bună pentru industria de smartphone s-a terminat, iar în acest context livrările de telefoane Samsung vor continua să piardă teren. În primul trimestru al acestui an Samsung a controlat 24% din piaţa mondială de smartphone, în scădere faţă de 31% în primul trimestru al anului trecu.

Samsung nu a oferit şi estimări cu privire la profitul net înregistrat în trimestrul al doilea iar cifrele definitive vor fi date publicităţii la finele acestei luni.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *