Scădere a cifrei de afaceri cu 19,6% pentru Samsung Electronics

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat joi că va demara o restructurare a gamei sale de smartphone-uri pentru a putea face faţă concurenţilor, după ce în perioada iulie-septembrie 2014 profitul net înregistrat de cel mai mare producător mondial de telefoane mobile s-a înjumătăţit.

S5-shimmery WHITE-01

În trimestrul al treilea al acestui an, Samsung a înregistrat un profit net de 4.220 miliarde woni (4,01 miliarde de dolari, în scădere cu 48,7% de la 8.240 miliarde woni în perioada similară a anului trecut). Profitul operaţional a înregistrat o scădere şi mai mare, de 60%, până la 4.100 miliarde woni (3,9 miliarde de dolari), în linie cu avertismentul lansat luna trecută. De asemenea, profitul înregistrat de divizia de telefoane mobile a scăzut cu 73,9%, până la 1.750 miliarde woni, cea mai slabă performanţă înregistrată în ultimii trei ani.

Cifra de afaceri s-a redus şi ea cu 19,6%, până la 47.450 miliarde woni, coborând sub pragul de 50.000 de miliarde (woni), pentru prima dată în ultimii doi ani, în condiţiile în care grupul sud-coreean s-a confruntat cu o concurenţă crescută din partea rivalului Apple, care a lansat iPhone6, iar producătorii chinezi au lansat mai multe smartphone-uri ieftine.

Noua linie de produse precum seria Galaxy Note nu a reuşit să genereze o cerere suficientă, în timp ce preţul mediu de vânzare pentru modelele mai vechi a scăzut„, a informat Samsung într-un comunicat.

Directorii Samsung au anunţat că firma intenţionează să îşi remanieze gama de smartphone-uri pe segmentul inferior, pentru a fi mai competitivă la capitolul preţ şi, în acelaşi timp, va utiliza componente de calitate ridicată pentru a-şi distinge produsele de cele ale rivalilor.

Segmentul inferior-mediu creşte rapid şi intenţionăm să răspundem energetic pentru a profita de această creştere„, a declarat vice-preşedintele Samsung, Kim Hyun-joon.

În trimestrul al treilea, Samsung a vândut un număr total de telefoane mobile de 102 milioane unităţi, dintre care aproximativ 80% au fost smartphone-uri. Preţul mediu de comercializare a telefoanelor mobile s-a situat la 190 de dolari în trimestrul al treilea.

În al doilea trimestru al acestui an, cota Samsung pe piaţa globală de smartphone-uri a scăzut până la 25,2%, de la 33,3% în urmă cu un an, în timp ce cota de piaţă combinată a producătorilor chinezi Huawei şi Lenovo a crescut de la 9% la 12,3%.

Analiştii sunt de părere că Samsung va fi nevoit să-şi sacrifice marjele de profit pentru a-şi proteja cota de piaţă. Dispozitivele ieftine sunt aşteptate să susţină creşterea pieţei globale de smartphone-uri în următorii ani, ceea ce înseamnă că va avea loc o tendinţă generală de migraţie spre preţuri medii de comercializare mai mici.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *