Sinteza săptămânii 17 – 21 februarie

logo-colorTop news

Facebook a cumpărat WhatsApp, platforma de mesagerie cu 450 de milioane de utilizatori la nivel mondial, cu aproximativ 16 miliarde de dolari. Este cea ma mare achiziţie în tehnologoie din ultimii 10 ani.

E-commerce

Oktal.ro, primul magazin online din România specializat pe comercializarea de produse IT&C, electronice și electrocasnice, a înregistrat, în 2013, o creștere de 400% la nivelul vânzărilor de smartphone-uri.

Retailerul cora a lansat în Franţa www.corastore.fr, un magazin online dedicat exclusiv produselor electronice şi electrocasnice.

IT&C

ABC Data, cel mai mare distribuitor IT din Europa Centrală și de Est, cu operațiuni în opt țări din regiune, a intrat direct și pe piața din România.

Servicii

Bitdefender oferă organizațiilor neguvernamentale din România soluții de securitate cibernetică, în cadrul unui parteneriat încheiat cu Techsoup România.

Skanska, unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare și construcții din lume, anunță primul său chiriaș pentru proiectul de birouri Green Court Bucharest – Schneider Electric Romania.

Studii de piaţă

Viitorul shopping-ului include comerțul tradițional (în magazine), e-commerce (comerțul online), m-commerce (comerțul pe telefonul mobil), f-commerce (comerțul pe Facebook), s-commerce (social) și v-commerce (prin video).

Valentine’s Day a generat celor peste 300 de magazine online de pe platforma de marketing prin afiliere 2Parale vanzari mai mari cu 40-50% fata de perioada similara a anului trecut, conform blogului 2Parale.

Valoarea vânzărilor de pe piața bunurilor de folosință îndelungată din ultimul trimestru al anului a crescut cu aproape 11% față de T4 2012. Întregul an 2013 a crescut față de 2012 cu 7%, conform rezultatelor GfK TEMAX România.

Vizibilitatea Valentine’s Day în publicitate, un raport mediaTRUST, clasează retailerul ALTEX pe locul doi în topul celor mai difuzate reclame, cu reclama „De Valentine’s Day te îndrăgosteşti…”

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *