Studiu GfK: Obținerea profitabilității și creșterii susținute. Strategii pentru comercianții din piața de electro-IT

Cheltuielile de consum pe perioada pandemiei s-au diminuat, iar anul trecut inflația și prețurile ridicate la energie i-au determinat pe consumatori să își păstreze economiile. Acest lucru a dus la o evoluție negativă pentru comercianții din piața globală de Electo-IT în 2022. Cu toate acestea, există semne de stabilizare în 2023. Piața globală de Electro-IT (excluzând America de Nord) a scăzut cu 8,4% în 2022 (în dolari) față de anul precedent. Aceasta este una dintre concluziile studiului GfK privind situația globală „Inflation, innovation and insight: Carving out growth for retailers in 2023„.

gfk

În România, piața Electro-IT a înregistrat o creștere de 4,6% în primul trimestru al anului 2023 (în dolari), iar sectoarele Telecom și electrocasnice mici susținând în principal această creștere, având ponderile cele mai mari. În afară de sectoarele de IT și electrocasnice mari, celelalte sectoare reușesc performanțe pozitive, redresând piața de electro IT.”, explică Ruxandra Banu, Customer Success Manager, GfK România.

Studiul global prezintă trei posibile direcții în s-ar putea îndrepta și retailerii din Romania:

Sustenabilitate, durabilitate și produse recondiționate

În ciuda climatului economic dificil, 45% dintre consumatorii globali continuă să ia în calcul protecția mediului în deciziile de cumpărare. În România, 75% dintre volumele electrocasnicelor mari (aragaz, plită, mașini de spălat, frigidere, uscătoare de haine) vândute în 2023 au avut clase energetice A, B și C, cererea pentru aceste produse crescând cu 15% față de anul precendent. Astfel, interesul consumatorilor pentru produse și mărci durabile creează oportunități de creștere pentru comercianții din piața Electro-IT.

O altă tendință cu aplicabilitate în toate regiunile este vânzarea produselor recondiționate și second-hand. Piața globală a telefoanelor mobile recondiționate și uzate a fost evaluată la aproximativ 53,2 miliarde de dolari în 2021 și se așteaptă să ajungă la 146,4 miliarde de dolari până în 2030. Astfel, interacțiunile cu consumatorii de-a lungul ciclului de viață al unui produs pentru a stimula comportamente durabile, oferirea serviciilor suplimentare ce asigură eliminarea și/sau reciclarea în condiții de siguranță, cât și vânzarea pieselor de schimb sau accesorii pot fi strategii de fidelizare și îmbunătățirea experienței clienților.

Crearea ofertelor promoționale și pachetelor de tip bundle

27% din vânzările anuale totale ale bunurilor de larg consum tech provin din urmatoarele zile specifice: Sfântul Valentin, 1 și 8 Martie, sărbătorile Pascale, Black Friday, Crăciun și sfârșitul anului (decembrie și ianuarie). Acest lucru evidențiază importanța ofertelor și campaniilor promoționale. Cu toate acestea, având în vedere concurența intensă a prețurilor, comercianții trebuie să își evalueze cu atenție datele demografice țintă și marjele de profit pentru a preveni erodarea rentabilității lor și a pierderilor. În plus, o strategie de up-selling de servicii poate crea în mod eficient flux suplimentar de venit.

Diversificare produselor oferite în online și offline

Tehnologia și schimbările comportamentului consumatorilor au remodelat peisajul comerțului, distribuția omnichannel a devenit o strategie-cheie pentru succesul afacerilor și în România aliniindu-se la trendul global din 2023. Aceste schimbări oferă atât comercianților, cât și consumatorilor oportunități și avantaje semnificative. Prin adoptarea și implementarea unei strategii cu efect imediat, comercianții experimentează pentru soluția optimă de eficientizare a business-ului. Astfel, profilul comerciantului aflat într-o piață competitivă, influențată de un context economic alert se confruntă cu o mare varietate de provocări din zona de resurse umane cu impact și în lanțul logistic.

Piața din Romania nu este departe de trendul global și reacțiile consumatorilor sunt similare: dacă privim ca și referință 2022, în primul trimestru remarcăm o tendință valorică pozitivă pentru categoriile de telecom (23%) și electrocasnice mici (12%) alături de echipamente foto (23%) și echipamente de birou (4%). Este important să înțelegem cât mai repede comportamentul consumatorului influențat de conjunctura actuală și să ne adaptăm. De exemplu, la nivel european, creșterea preferinței clienților pentru serviciul Click&Collect cu 7 puncte procentuale vs 2019, ajungând la 32% în 2022 (conform datelor din gfknewron Consumer din toate țările și categoriile auditate), este o tendință ce poate fi regasită și în România mai ales prin avantajele specifice ale fiecărei modalități de achiziție – online și offline. Cu așa perspective promițătoare pentru viitorul distribuției omnicanale, este esențial ca adaptabilitatea și inovația comercianților să evolueze pentru a rămâne în pas cu cerințele în continuă schimbare ale consumatorilor.” a declarat Retail Manager-ul GfK România, Laurențiu Cozmean.

GfK. Growth from Knowledge

De peste 85 de ani, am câștigat încrederea clienților din întreaga lume răspunzând la întrebări critice de business în procesul de luare a deciziilor cu privire la consumatori, piețe, mărci și mass-media. Datele și analizele noastre, împreună cu capabilitățile avansate de Inteligență Artificiala, au revoluționat accesul la recomandări care pot fi implementate în timp real și cresc eficiența activităților de marketing, vânzări și organizaționale ale clienților și partenerilor noștri. Astfel promitem și oferim creșterea prin cunoaștere.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *