Veniturile Facebook au crescut cu 72% în primul trimestru din 2014

Veniturile reţelei de socializare Facebook Inc au crescut cu 72% în primul trimestru din 2014, la 2,5 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor de 2,36 miliarde de dolari, pe fondul majorării semnificative a publicităţii pe platformele mobile.

FB1Rezultatele financiare au fost anunţate miercuri seara, după închidere şedinţei de tranzacţionare a bursei de la New York, când acţiunile Facebook au urcat cu 3%, la 63,05 dolari.

Platformele mobile au reprezentat 59% din veniturile din publicitate ale Facebook în primul trimestru din 2014, faţă de un 30% în perioada similară din 2013.

Cea mai mare reţea de socializare din lume a anunţat că la sfârşitul lunii martie avea 1,28 miliarde utilizatori activi, iar 1,01 miliarde dintre aceşti utilizatori au accesat Facebook de pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile şi tabletele.

În perioada ianuarie-martie 2014, profitul net al companiei americane a urcat la 642 miliarde de dolari, sau 25 de cenţi pe acţiune, de la 219 miliarde de dolari, sau 9 cenţi pe acţiune, în perioada similară din 2013.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *