Google premiază cele mai populare castele și cetăți din România

Google anunță câștigătorii celei de-a treia ediții a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiază cele mai apreciate locații de pe Google Maps. Pentru ediția de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur castele și cetăți din fiecare regiune a țării.

google

Pentru analiză, motorul de căutare a selectat locațiile cu un profil verificat și actualizat în Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăți și fortărețe. Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele. Selecția celor nouă câștigători premiați cu „Recenzia de Aur” a fost făcută în urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, în luna mai 2023.

Iată cetățile și castelele care au primit premiul „Recenzia de Aur” în 2023:

RegiuneMonument istoricOraș
MaramureșCastelul Károlyi Carei
CrișanaCetatea OradeaOradea
BanatBastionul Maria TheresiaTimișoara
OlteniaCetatea Medievală a SeverinuluiDrobeta-Turnu Severin
MunteniaCastelul PeleșSinaia
DobrogeaCetatea Medievală EnisalaEnisala
MoldovaPalatul CulturiiIași
BucovinaCetatea de Scaun a SuceveiSuceava
TransilvaniaCetatea Alba-CarolinaAlba Iulia

„Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiștii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcții AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turiști să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraș nou, din țară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepționale. Castelele și cetățile sunt obiective turistice importante și ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât și prin Google Maps să reușim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România.” Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est) pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

Harta cu locațiile câștigătoare Recenzia de Aur 2023 poate fi accesată aici.

Completarea Profilul Companiei în Google – un instrument de promovare gratuit pentru monumentele istorice și obiectivele turistice

Pe Google Maps există locații din domenii diverse, de la organizații publice, monumente istorice, la afaceri din turism și HoReCa, la servicii specializate de tot felul (precum saloane de cosmetică sau frizerii), instituții financiar – bancare, magazine diverse, centre comerciale, afaceri din domeniul medical (precum centre medicale sau de analize) sau auto (service-uri, spălătorii auto etc.). Prin completarea Profilului Companiei, monumentele istorice, organizațiile și afacerile vor apărea pe Google Maps și Google Căutare cu toate detaliile, iar informațiile despre acestea vor putea fi găsite de cei interesați prin căutare pe Google.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *