Stakeborg Academy a dezvoltat primul curs în limba română despre blockchain, inspirat din programa Universității Oxford

În ultimii doi ani, tehnologia blockchain a devenit, la nivel internațional, cea mai căutată competență de către angajatori, conform datelor LinkedIn. Chiar dacă, în medie, salariile oferite programatorilor blockchain ajung la 10.0000 de euro pe lună, numărul specialiștilor disponibili nu acoperă nevoile companiilor.

stakeborg

Cele mai mari branduri din lume au început să-și concentreze atenția pe tehnologia blockchain. Fie că vorbim de instituții financiare ca JP Morgan sau Goldman Sachs,  platforme de socializare ca Facebook sau Twitter or branduri de echipamente sportive precum Nike și Adidas, jucătorii importanți investesc masiv în cercetare și dezvoltare de noi produse care folosesc, la bază, tehnologia blockchain.

Doar în cazul programatorilor blockchain, cererile de angajare au crescut de 33 de ori în 2020, dar partea cu adevărat bună este că aproape 40% din joburile create în această zonă sunt non-tehnice, deci oricine poate decide să urmeze o carieră centrată în jurul acestei tehnologii, în specializări precum Marketing, Vânzări, Customer Support, Design, Community sau Project Management, ” afirmă Evelyne Vîlcu, Head of Business Development în cadrul Stakeborg.

Stakeborg Academy: Primul curs de blockchain în limba română

Unele dintre cele mai importante universități din plan internațional, printre care Oxford, MIT, Columbia sau Princeton au dezvoltat cursuri sau chiar centre întregi dedicate cercetării industriilor blockchain și crypto.

În plan intern, în zona academică lucrurile nu se mișcă la fel de rapid pe cât ne-am dori. Cu toate acestea, ne-am propus să nu așteptăm de pe margine ca lucrurile să se schimbe. Misiunea principală a Stakeborg este aceea de educare a opiniei publice, astfel încât, pe lângă canalele de Youtube Stakeborg și StakeborgDAO, dar și al Newsletterului The Crypto Insider, am hotărât să construim Stakeborg Academy, un curs  de inițiere în tehnologia blockchain, inspirat din programul de Strategie Blockchain din cadrul Universității Oxford,adaugă Evelyne Vîlcu.

În doar 12 ore de studiu online, atât cei care nu au mai avut contact cu tehnologia blockchain, precum și cei obișnuiți cu anumite concepte de bază, vor putea căpăta o imagine de ansamblu asupra acestei tehnologii, odată cu parcurgerea celor patru capitole: (1) Înțelegerea banilor; (2) Introducere în Bitcoin; (3) Componente ale tehnologiei blockchain și utilizări în domeniul financiar; (4) Utilizări ale tehnologiei blockchain.

40 de milioane de noi locuri de muncă până în 2030

În următorii 8 ani, tehnologia blockchain poate genera până la 40 de milioane de noi locuri de muncă, în același timp aducând economiei globale un plus de până la 1.76 trilioane $, potrivit raportului „Time for Trust” realizat de PwC în anul 2020.

Printre industriile care au găsit cel mai rapid aplicabilitate tehnologiei blockchain se numără serviciile financiare, producție și produse industriale, energie, sănătate, retail și entertainment.

Principalele beneficii pe care tehnologia blockchain le aduce companiilor

Dintr-un total de 1488 de CEO intervievați de Deloitte în anul 2020, 39% dintre aceștia implementaseră deja tehnologia blockchain în produsele sau serviciile pe care le oferă, o creștere de 16% față de anul precedent. Mai mult decât atât, în cazul companiilor cu venituri anuale de peste 100 de milioane $, creșterea este de aproximativ 41%.

Potrivit fondului de investiții Leadblock Partners, principalele beneficii pentru care antreprenorii implementează tehnologia blockchain în produsele și serviciile pe care le oferă, se numără: reducerea costurilor (42%), imutabilitatea informațiilor (28%), încredere (23%), digitalizare (22%), integritate (21%).

Stakeborg

Fondat în România la începutul anului 2020, Stakeborg este un startup care promovează aplicabilitatea tehnologiei blockchain, asumându-și un rol de educare a opiniei publice prin intermediul canalelor de Youtube Stakeborg, StakeBorgDAO, al newsletterului The Crypto Insider și al cursului de alfabetizare cu tehnologia blockchain – Stakeborg Academy. Totodată, Stakeborg a dezvoltat prima organizație autonomă descentralizată din România – StakeborgDAO, cu peste 1000 de membri, care își propune să susțină proiecte inovative din industria crypto. În trezoreria StakeborgDAO există aproximativ 37 de milioane de $, care vor fi folosiți în dezvoltarea ecosistemului, deciziile fiind luate cu ajutorul voturilor exprimate de membrii comunității.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa piața electro-IT, telecom, tehnologie și eCommerce.

Abonaţi-vă gratuit la newsletterul publicației ElectroRetail.ro!


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *