25% dintre smartphone-urile protejate de Orange Antivirus au fost atacate

Aproximativ 25% din smartphone-urile protejate de Orange Antivirus, produs echipat cu tehnologie Bitdefender, au fost ținta reclamelor agresive sau a unor tentative de infectare cu viruși, relevă datele disponibile în rapoartele de malware pe mobil ale Bitdefender.

Astfel, aproximativ 6000 de dispozitive din cele care au opțiunea de securitate activă au înregistrat încercări de atac, în perioada septembrie 2013-februarie 2014.

Printre cele mai des întâlnite categorii de amenințări informatice se numără troienii care trimit mesaje scurte la numere cu suprataxă (42,34%), aplicațiile cu potențial periculos (Riskware, 40,96%), aplicațiile pentru exploatarea telefonului (5,09%) și instrumente folosite pentru hacking (0,84%).

Bitdefender1

Cea mai întâlnită amenințare blocată de Orange Antivirus este Android.Trojan.SMSSend.HN, un virus care vine la pachet cu o aplicație pentru conținut pornografic. La fiecare click pe clipurile din interfață, aplicația trimite un SMS în valoare de 3 euro la un număr scurt.

Pe locul doi se află Android.Riskware.Mobgen.A, o aplicație care se răspândește agresiv prin reclamă cumpărată pe site-uri legitime. Atunci când utilizatorul navighează pe site-urile respective folosind un smartphone sau o tabletă, va fi întâmpinat de o reclamă de tip pop-up care îl avertizează că telefonul acestuia e infectat. Dacă utilizatorul apasă OK, va începe descărcarea acestui riskware.

Android.Trojan.SMSSend.FO ocupă locul trei cu 6.66% din numărul de amenințări din topul Orange Antivirus. La fel ca și Android.Trojan.SMSSend.HN, virusul trimite mesaje scurte la numere cu suprataxă la fiecare click în aplicație.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *