Cornel Amariei, fondatorul startup-ului .lumen, laureat al „Global Business Hall of Fame”

Cornel Amariei, fondatorul startup-ului românesc .lumen, ce creează sisteme de asistență pentru nevăzători, este primul român laureat în celebrul ”Global Business Hall of Fame”.

.lumen”Global Business Hall of Fame” a fost fondat în 1975 și a premiat personalități precum Levi Strauss, inventatorul jeans-ilor sau Estee Lauder, fondatoarea companiei cu același nume din domeniul cosmeticii. Este pentru prima oară când un român ajunge pe această prestigioasă listă care însumează 247 de laureați până în prezent, de la fondatori sau CEO de companii de succes până la pionieri ai industriei ori editorialiști de marcă.

Cornel Amariei a fost nominalizat la categoria inovatorilor

În ediția din acest an a ”Global Business Hall of Fame”, Cornel Amariei a fost nominalizat la categoria inovatorilor, alături de Melanie Perkins, fondatoarea cunoscutei companii Canva.

În categoria Leaders au fost de asemenea laureate Divine Ndhlukula din Zimbawe și Alice Bentinck din Marea Britanie.

Cornel Amariei provine dintr-o familie în care ambii părinți au dizabilități locomotorii, iar sora sa, cerebrale. După ce a ocupat poziția de Head of Innovation la Continental Automotive Systems, a fondat în 2020 compania .lumen, un startup ce creează primii ochelari care să facă viața nevăzătorilor mai bună.

În lume, sunt 40 de milioane de nevăzători și totuși, în ciuda ritmului accelerat de avansare tehnologică, singura soluție performantă, atunci când vorbim despre mobilitatea acestora, încă este câinele ghid. Dar din păcate, la 40 de milioane de nevăzători, există doar 20 de mii de câini ghid.

Folosind ultimele tehnologii provenite din condus autonom și robotică, ochelarii .lumen oferă aceleași beneficii precum câinele ghid într-un pachet scalabil – unica soluție pentru cei 39.980.000 de nevăzători care nu beneficiază de avantajele unui câine ghid.

Junior Achievement este un ONG global, prezent în peste 100 de țări, care se ocupă de antreprenoriat, încurajând educația financiară a peste 12 milioane de elevi, coordonați de peste jumătate de milion de membri, prin programe interactive și practice.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 482 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Uncategorized » Cornel Amariei, fondatorul startup-ului .lumen, laureat al „Global Business Hall of Fame”
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.