Microsoft a cumpărat LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari

Microsoft a cumpărat LinkedIn, reţeaua socială dedicate profesioniştilor, pentru 26,2 miliarde de dolari, a anunțat luni, 13 iunie 2016, compania, într-un comunicat de presă.

Microsoft cumpara linkedinCu 433 de milioane de utilizatori și 9.200 de angajați în toată lumea, LinkedIn a fost evaluat la 196 de dolari per acțiune.

În subordinea lui Satya Nadella, CEO Microsoft, se va afla la conducerea LinkedIn tot Jeff Weiner CEO-ul actual al celei mai mari rețele sociale pentru profesioniști. Se dorește ca achiziția dintre cele două companii să se finalizeze până la sfârșitul acestui an.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a anunțat noutățile către angajații Microsoft luni dimineață, printr-un email: „Am învățat multe despre LinkedIn în timp ce am reflectat la modul cum rețelele sociale pot face diferența. Pentru mine este clar că echipa LinkedIn a crescut un business fantastic și are o rețea impresionantă de peste 433 de milioane de profesioniști”.

LinkedIn se va putea conecta la pachetul Microsoft Office și va putea detecta tipul proiectului la care se lucrează, apoi va căuta pe rețeaua socială articole relevante pentru conținutul proiectului respectiv, pe care le va afișa în news feed-ul de LinkedIn al persoanei respective.

În momentul de față, LinkedIn are 433 de milioane de membri, 7 milioane de joburi disponibile și 105 milioane de vizitatori unici pe lună, dintre care 60% accesează rețeaua doar de pe mobil.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *