Samsung Electronics România susține Hour of Code

Samsung Electronics România susține programul național Hour of Code – Ora de Programare printr-un parteneriat realizat cu ADFABER, organizatorul acțiunii din România.

Hour of Code

Astfel, Samsung lansează o invitație publică celor interesați să afle că programarea este un limbaj pe care îl poate învăța oricine, indiferent de vârstă. Până pe 11 decembrie, utilizatorii sunt așteptați în brand shop-ul Samsung din AFI Palace Cotroceni, pentru a parcurge tutoriale interactive și distractive, cu ajutorul tabletelor Samsung. Toți cei care parcurg o oră întreagă de tutorial vor primi o diplomă în format digital din partea Hour of Code.

„Hour of Code este un proiect interesant și extrem de benefic, în special pentru elevi, pentru că își propune să le arate acestora că programarea este un limbaj accesibil, care se poate învăța de la orice vârstă. Specialiștii IT sunt extrem de căutați în momentul de față, și nu doar Europa, ci și România resimte lipsa acestora. Samsung se implică constant în educația elevilor și în dezvoltarea abilităților digitale ale acestora, care sunt tot mai importante în obținerea unui job în orice domeniu pe piața muncii,” a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics România.

Programul Hour of Code funcționează pe baza unor tutoriale interactive și distractive, sub forma unor jocuri, unele susținute chiar de personaje din cele mai populare jocuri digitale sau personaje din desene animate. Tutorialele au mai multe nivele de dificultate, de la foarte ușoare la unele puțin mai dificile. Există tutoriale de o oră, dar și mai lungi, dar parcurgerea unei ore întregi, îi aduce utilizatorului o diplomă în format electronic, pe care o poate împărtăși pe rețelele sociale sau o poate imprima.

Hour of Code – Ora de Programare este un proiect global, aflat la a doua ediție în România. Programul se desfășoară la nivel mondial în perioada 8-14 decembrie 2014, o săptămână dedicată educației în domeniul științelor informaticii și ale calculatoarelor (Computer Science Education Week). În această săptămână, profesori din toată lumea vor parcurge la școală, alături de elevii lor, tutorialele interactive pe platforma online dedicată. Însă programul nu se adresează doar elevilor, ci persoanelor de toate vârstele.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *