Dupa cca 2 ani de la înființare, compania Kalon a fost invitată să participe la White House Foster Care and Technology Hackathon alături de lideri globali în tehnologie și asistența copilului la dezvoltarea unor soluții inovatoare care să răspundă nevoilor actuale ale copiilor și tinerilor din sistemul de asistență maternală. Specialiștii români au lucrat zilele trecute, în Washinton, DC alături de echipele unor jucători globali, precum Microsoft, Stack Overflow și Stanford Law School Design Lab.
“Ne-am bucurat că am fost invitați să contribuim la această cauză. Chiar dacă operațiunile Kalon la București sunt cunoscute în România, este mai puțin știut faptul că suntem una dintre companiile tech de top din lume. Participarea noastră la acest proiect reprezintă pentru noi o recunoaștere și un mesaj pentru echipa mea că potențialul nostru de dezvoltare și de a ne îndeplini obiectivele este nelimitat. Pentru Kalon, este doar începutul”, declară Michael Koch, Chairman & CEO Kalon.
Specialiștii Kalon au contribuit la dezvoltarea Sistemului de Abilitare a Tinerilor (Youth Empowerment System), prin crearea unei platforme de comunicare cu asistenții sociali. “Prin tehnologie, noi putem facilita și securiza comunicarea cu asistenții sociali prin acest sistem central și sigur. Vom integra soluția în platforma Unify (care include instrumente de abilitare a tinerilor, de la stabilirea de obiective, asistență online și comunicare cu mentorul). Unify facilitează integrarea în planul personal al fiecărui copil/ tânăr a obiectivelor și aspirațiilor, astfel încât acest planul să devină o parte importantă din cazul oficial al copilului sau tânărului respectiv”, declară Vlad Datcu, Head of Back End Development, Kalon.
Câteva dintre obiectivele inițiativei White House Foster Care and Technology Hackathon:
- Integrarea în mod activ a tehnologiei inovative în sistemul de protecția copilului;
- Prevenirea ca tinerii care ies din sistemul de îngrijire să ajungă fără adăpost;
- Facilitarea accesului la documente esențiale pentru tinerii aflați în asistență;
- Incurajarea a cât mai multe familii să devină familii adoptive;
- Dezvoltarea abilităților de decizie în rândul tinerilor aflați în sistemul de protecție.
În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.
Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.