Aparate de uz casnic eficiente energetic și servicii bazate pe inteligență artificială – soluții pentru casă sustenabile de la Samsung

Samsung Electronics Co., Ltd., a dezvăluit astăzi la IFA 2022 viziunea sa în ceea ce privește o casă sustenabiă prin tehnologii avansate de economisire a energiei și parteneriate strategice, compania având ca obiectiv să devină brandul numărul unul de aparate de uz casnic, eficiente din punct de vedere energetic.

samsung

Consumatorii au tot mai multă nevoie de alternative sustenabile, iar noi suntem încântați să satisfacem aceste nevoi prin furnizarea celor mai recente electrocasnice inteligente care asigură economii de energie. Prin utilizarea aparatelor eficiente în sinergie cu SmartThings, vrem ca experiența de acasă să fie una cu adevărat sustenabilă”, a declarat JaeSeung Lee, Președinte și șef al diviziei Digital Appliances, Samsung Electronics. 

Nr. 1 în materie de economie de energie, prin tehnologii inteligente

Odată cu introducerea SmartThings Home la începutul acestui an, Samsung a pus bazele pentru crearea unei case cu adevărat sustenabile. Combinând aparatele conectate cu servicii precum SmartThings Energy  și modul AI Energy , utilizatorii pot optimiza cosumul de energie și  maximiza economiile.

Pentru mașinile de spălat cu eficiență energetică nr.1 de la Samsung , serviciul SmartThings Energy și modul AI Energy optimizează ciclurile de spălare  cu tehnologii precum AI Ecobubble™, care reduc consumul de energie cu până la 70%  prin spălarea hainelor cu apă rece, asigurând în același timp o curățare puternică.

Frigiderele Samsung, de asemenea, ocupă locul întâi la eficiență energetică în această categorie . SmartThings Energy și modul AI Energy permit ajustarea inteligentă a temperaturilor pe baza tiparelor utilizatorilor în a deschide a ușile și a vitezei compresorului , asigurând un consum de energie redus cu 10%, procent estimat să crească până la 30% până la final de an —scăderea consumului cu 15% prin compresor și algoritmul de dezghețare baza pe inteligența artificială, la care se adaugă încă 15% prin menținerea constantă pentru mai mult timp a temperaturii medii din interiorul frigiderului.

Economii notabile de exergie

Alte economii notabile de energie includ 40% pentru sistemul de încălzire ecologică, 20% pentru uscătoare și 20% până la sfârșitul acestui an pentru sistem de aer conditionat rezidențial (RAC) .

În plus, pe piața europeană, începând din această lună, pentru noile aparate de spălat rufe Bespoke AI™, combina frigorifică și sistemul de încălzire ecologică (EHS), Samsung asigură o reducere a consumului de energie cu 10%, pe lângă ratingul actual de eficiență energetică „A”.

Aceste soluții reprezintă un pas în plus spre un viitor sustenabil pe care Samsung vrea să îl asigure prin aparatele sale de uz casnic. Ca atare, Samsung și-a stabilit obiectivul ca până în 2023, 100% din produsele importate, cum ar fi frigiderele, mașinile de spălat, RAC și EHS, vor aibă Wi-fi și să poată fi conectate la aplicația SmartThings.

Mai mult decât atât, în colaborare cu compania Qcells, Samsung a dezvoltat Net Zero Home, o casă cu adevărat auto-sustenabilă, capabilă să genereze și să stocheze energie din panouri solare pentru a alimenta aparatele eficiente Samsung, toate controlate în mod inteligent prin SmartThings.

Modele personalizate ușor de schimbat care se adaptează la orice casă

Sustenabilitatea se reflectă și la nivelul designului de produse, în special prin gama Bespoke Modularitatea și panourile interschimbabile disponibile pentru produse cum ar fi frigiderele Bespoke, contribuie la reducerea cantității de deșeuri generate prin extinderea duratei de viață a aparatelor. Utilizatorii pot achiziționa modele suplimentare și pot comuta cu ușurință panourile frigiderelor Bespoke, în funcție de cum se schimbă nevoile acestora, ceea ce înseamnă că aparatele capătă o nouă viață, în loc să fie aruncate.

Garanția de 20 de ani, un angajament pentru sustenabilitate

De asemenea, inclusă în viziunea Samsung pentru sustenabilitate este și susținerea logevității produselor prin tehnlogii precum Digital Inverter. Dezvoltată de-a lungul a 25 de ani de cercetare, Digital Inverter contribuie la creșterea eficienție energetice a aparatelor de uz casnic, a performanție și durabilității.

Compania crește încrederea în fiabilitatea produselor sale și își întărește angajamentul de a reduce deșeurile și de a promova sustenabilitatea  oferind o garanție de 20 ani – cea mai extinsă garanție Samsung  de până acum  – pentru motoarele și compresoarele cu Digital Inverter.

samsungColaborare în crearea de tehnologii mai curate

În atingerea obiectivului de a deveni lider în tehnologii care asigură eficiență energetică, Samsung colaborează cu alte companii cu obiective de sustenabilitate similare. Alături de Patagonia (companie textilă din SUA specializată în îmbrăcăminte pentru sport și activități în aer liber), Samsung a dezvoltat o tehnologie pentru mașinile de spălat pentru a reduce poluarea cu microplastic din haine. Noile mașini de spălat, programate pentru lansare în septembrie, vor putea reduce poluarea cu microplastic din haine cu 54%. Acestă tehnologie va fi introdusă la toate mașinile de spălat conectate prin actualizări implementate până la final de an.

Sustenabilitatea devine un factor cheie în viața noastră, iar Samsung este încântat să fie lider în această zonă prin crearea de aparate de uz casnic care pot ajuta la economisirea energiei și a resurselor. Urmăriți IFA 2022 sau vizitați Samsung.com pentru a afla mai multe detalii.

Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa piața electro-IT, telecom, tehnologie și eCommerce.

Abonaţi-vă gratuit la newsletterul publicației ElectroRetail.ro!

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 484 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Aparate de uz casnic eficiente energetic și servicii bazate pe inteligență artificială – soluții pentru casă sustenabile de la Samsung
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.