Loredana Butnaru, General Manager Miele Romania, preia și coordonarea activității Miele Ungaria

După 7 ani de creșteri consecutive ale business-ului din România, General Managerul Loredana Butnaru preia și coordonarea activității Miele Ungaria.

MieleSimilar la nivel de afaceri, brandul Miele are în Ungaria canale de distribuție diferite și, într-o oarecare măsură, clienți diferiți. Un exemplu în acest sens este reprezentat de retailul de mobilier de bucătărie premium, ce este mult mai dezvoltat, dar există și canale de vânzare care nu și-au atins încă potențialul, iar mandatul Loredanei Butnaru vizează implementarea unei direcții noi în strategia reprezentanței din Ungaria a celui mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium.

„Spre deosebire de România, Miele este foarte bine poziționat în retailul premium de mobilier de bucătărie din Ungaria, însă există potential și în retailul online sau în cel propriu.

Clienții Miele sunt obișnuiți să meargă fizic în magazine multibrand, de unde să își aleagă electrocasnicele. Mandatul meu este unul temporar, iar în următoarea perioadă voi implementa know-how-ul dezvoltat în cei 7 ani la conducerea Miele România, pentru a regândi business-ul din Ungaria și a-l pregăti pentru o nouă etapă”, spune Loredana Butnaru, General Manager Miele România.

Creștere în timpul pandemiei

Succesul business-ului din România este, de altfel, confirmat și de cifrele din perioada marcată de starea de urgență. Astfel, Miele România a finalizat luna martie cu o creștere de aproximativ 45%, în timp ce în aprilie a înregistrat un plus de 19%, rezultate generate de un mix între online și apetență a clienților pentru electrocasnice care să le ușureze viața în izolare.

„Încă de la primele semne ale crizei am înțeles că vom asista la un shift în comportamentul de achiziție al românilor și am alocat mai multe resurse pentru zona de online. A fost mutarea câștigătoare, pentru că oamenii au început să caute produse performante, dar care să le confere și un anumit grad de confort, astfel că cele mai achiziționate produse în această perioadă au fost aspiratoarele, espressoarele, accesoriile și consumabilele”, continuă Loredana Butnaru.

Toate showroom-urile proprii Miele din România au rămas deschise în perioada stării de urgență, cu respectarea strictă a măsurilor de igienizare și distanțare socială.

Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 488 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Loredana Butnaru, General Manager Miele Romania, preia și coordonarea activității Miele Ungaria
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.