Samsung Electronics investește în tehnologia mașinilor autonome

Samsung Electronics Co. Ltd. a înfiinţat Fondul Samsung pentru Inovare în Automotive, un fond de 300 milioane dolari alocat exclusiv pieţei auto, dedicat tehnologiilor mașinilor autonome.

samsungHARMAN, care a fost achiziţionată de către Samsung în acest an, a înfiinţat o nouă unitate strategică de business (SBU) pentru sisteme avansate de asistență pentru șoferi (ADAS). Noua unitate HARMAN, ce va fi integrată în divizia Connected Car de la HARMAN, va lucra cu Centrul de Inovare şi Strategie Samsung (SSIC) pentru a dezvolta tehnologii ce vizează vehicule conectate mai inteligente şi mai sigure. Echipa pentru Mecanisme Smart SSIC este un grup de inginerie auto, dedicat creării de soluţii de mobilitate de ultimă generaţie.

Industria automotivă trece printr-o perioadă extraordinară de transformare, iar noi suntem bucuroși să deținem poziția de lideri în susţinerea şi modelarea viitorului unor vehicule conectate, mai inteligente. Fondul pentru strategia de dezvoltare a tehnologiilor pentru vehicule conectate reflectă determinarea companiei pentru valori precum inovaţia şi colaborarea. În parteneriat cu furnizori specializaţi (OEM) şi startup-uri vom crea o experienţă mai sigură, convenabilă şi plăcută atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri.”, spune Young Sohn, președinte și Chief Strategy Officer în cadrul Samsung Electronics şi președinte al consiliului în cadrul HARMAN.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, accidentele rutiere sunt în top 10 cauze de deces la nivel global.  Doar în Statele Unite, cele mai recente date redau un număr de peste 35,000 accidente fatale anual.  Obiectivul Samsung pe piaţa automotivă este să aducă un număr de tehnologii noi pe piaţă, ce includ atât senzori, cât și soluţii de procesare de date, care vor contribui la siguranţa vehiculelor. Aceste tehnologii vor crea o experienţă a condusului mai confortabilă şi convenabilă.

Pentru a răspunde cererii de soluţii integrate, în special cele pentru condusul autonom, Samsung şi HARMAN vor utiliza soluții de inginerie, calculatoare de mare performanţă, tehnologii senzoriale, algoritmi, inteligenţă artificială, precum şi soluţii de conectivitate şi cloud care fac posibile sistemele avansate de asistență pentru șoferi (ADAS) şi conducerea autonomă.

Există deja o cerere mare pentru soluţii ADAS, iar aceasta creşte odată cu dezvoltarea tehnologiilor maşinilor conectate şi a conducerii autonome. Această unitate strategică de business validează determinarea Samsung şi HARMAN de a răspunde acestei cereri – un parteneriat definitiv pentru tehnologii integrate. De asemenea, strategia reflectă impactul pozitiv pe  care Samsung şi HARMAN îl vor avea asupra utilizatorilor de echipamente OEM, combinând astfel resursele și dimensiunea pe care o are Samsung cu experienţa în industria auto şi reţele pe care o are HARMAN. Împreună vom contribui la dezvoltarea viitorului industriei auto.” declară Dinesh Paliwal, preşedinte şi CEO al HARMAN.

Prima investiţie strategică a Fondului Samsung pentru Inovare în Automotive va fi TTTech, lider în siguranţa funcţională, reţele deterministe, sisteme incorporate în timp real şi integrare complexă de software pentru ADAS şi platforme de conducere automată. TTTech plănuieşte să utilizeze investiţia Samsung pentru a îmbunătăţi operaţiile şi tehnologiile de siguranţă ale condusului autonom. Tehnologia companiei, precum și noua platformă MotionWise vor accelera dezvoltarea, integrarea şi validarea noilor standarde pentru vehicule şi producătorii specializaţi.

Samsung deține licenţe pentru testarea programelor software de conducere autonomă şi componentelor hardware în Coreea de Sud şi California. Samsung se va concentra doar pe colaborarea cu fabricanţii și reprezentanții auto pentru a dezvolta următoarea generaţie a industriei auto.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie, a sistemelor LSI, a fonderiei și a soluțiilor LED.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Samsung Electronics investește în tehnologia mașinilor autonome
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.