Samsung își extinde portofoliul Smart Home la IFA 2014

Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat extinderea portofoliului Smart Home la IFA 2014. Noua gamă cuprinde servicii și produse ce au fost dezvoltate pentru a spori siguranța caselor și pentru a reduce consumul de energie, se adaptează ușor oricărei case și pot fi controlate prin comenzi vocale, demonstrând astfel angajamentul Samsung pentru dezvoltarea locuințelor smart.

Samsung Smart Home-2 „Ne bucurăm că putem aduce experiența Smart Home, menită să le uşureze consumatorilor viaţa prin intermediul unor produse inovatoare, fie că este vorba de securitate sau de consum de energie redus”, a declarat Wonpyo Hong, President, Media Solutions Center, Samsung Electronics. „Suntem deschizători de drumuri în dezvoltarea conceptului Smart Home și dorim să-l oferim utilizatorilor din întreaga lume.”

Samsung Smart Home pune accent pe confortul utilizatorilor. Extinderea portofoliului Smart Home presupune servicii concepute pentru satisfacerea tuturor nevoilor unei case Smart, de la încuietori digitale, la camere de supraveghere conectate la internet și prize inteligente. Aceste dispozitive, alături de întreaga serie de produse Samsung Electronics, livrează soluții complete pentru orice casă Smart.

Samsung Smart Home pentru o viață mai smart

Serviciile de siguranță Samsung le permit utilizatorilor să monitorizeze interiorul locuinței prin instalarea unor încuietori digitale și a camerelor de supraveghere conectate la internet,astfel pot verifica cine intră și iese din locuințele lor. De exemplu, atunci când încuietoarea digitală este deschisă, iar proprietarul nu este acasă, pe smartphone-ul utilizatorului va fi trimisă o notificare. Acesta poate porni funcția Home View de pe smartphone și poate verifica dacă a revenit acasă un membru al familiei sau dacă se întâmplă ceva ce trebuie să-l îngrijoreze.

Folosirea eficientă a energiei electrice reprezintă o prioritate pentru mulți utilizatori, de aceea serviciul Samsung Smart Home monitorizează cantitatea de energie folosită de dispozitive mari, precum aparate de aer condiționat, și afișează costul estimat al consumului de energie. Utilizatorii pot monitoriza consumul de energie zilnic sau lunar și își pot stabili obiective care să-i ajute să reducă valoarea facturilor. De asemenea, este posibilă setarea unui nivel maxim de consum lunar de energie electrică pentru fiecare dispozitiv în parte, iar atunci când consumul este aproape de atingerea acestei limite, utilizatorul va primi o notificare cu această informație.

Noi tehnologii de recunoaștere și localizare vin în ajutorul utilizatorilor, pornind automat anumite dispozitive, precum aparatul de aer condiționat sau chiar luminile, atunci când utilizatorul se apropie de casă.

Acest serviciu recent anunțat de Samsung va ajuta la crearea unei locuințe mult mai confortabile. Utilizatorii își vor putea activa aparatele de aer condiționat, aspiratoarele-robot și televizoarele Smart de oriunde, prin intermediul funcției S Voice, o funcție de recunoaștere vocală integrată în dispozitivele Gear și Galaxy. Multe comenzi vocale detaliate au fost presetate pentru a le permite utilizatorilor să efectueze comenzi specifice fiecărui dispozitiv în parte. Samsung are în plan extinderea compatibilității Smart Home cu produsele și serviciile altor furnizori de dispozitive, dar și cu mai multe produse Samsung, pentru a le oferi utilizatorilor o experiență completă.

Construirea unui ecosistem Smart Home

Samsung inovează continuu pentru a putea face posibilă existența locuinței complet conectate, prin redefinirea standardelor tehnologice în ceea ce privește serviciile Smart Home.

În luna iulie 2014, Samsung și Intel au jucat un rol important în lansarea Open Interconnect Consortium, care, alături de membrii săi fondatori și de alți parteneri, are ca scop principal asigurarea standardelor de conectivitate.

Parte a eforturilor Samsung de accelerare a dezvoltării ecosistemului Smart Home, Samsug va lansa în decursul acestui an Smart Home SDK, care le va permite companiilor partenere să dezvolte noi dispozitive compatibile cu Samsung Smart Home.

În plus, Samsung a achiziționat recent SmartThings, start-up-ul care a creat platforma open-source Smart Home. Cu resurse și ajutor acordate de Samsung, SmartThings va accelera dezvoltarea unui ecosistem pentru locuințe conectate. Samsung va pune la dispoziția dezvoltatorilor și partenerilor produse pe platforma SmartThings pentru crearea unor experiențe atractive pentru locuințele conectate. Mai multe detalii vor fi dezvăluite la Samsung Developer Conference care va avea loc între 11 și 13 noiembrie la San Francisco.

Avem în plan construirea unui ecosistem de locuințe smart integrând o gamă largă de servicii și platforme în cloud, dar și prin punerea platformei Samsung la dispoziția dezvoltatorilor”, a declarat Wonpyo Hong, Președinte, Media Solutions Center, Samsung Electronics. „Samsung Smart Home va continua dezvoltarea de noi servicii care le permit utilizatorilor să se bucure de viață într-o modalitate cu adevărat smart.”

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *