Fundația eMAG i-a premiat pentru al treilea an consecutiv pe elevii loturilor naționale de matematică, fizică și informatică

  • de

Fundația eMAG i-a premiat pentru al treilea an consecutiv pe elevii loturilor naționale de matematică, fizică și informatică, medaliați la Olimpiadele Internaționale de anul acesta, și pe profesorii care i-au pregătit. Premiile le-au fost acordate în cadrul Galei „Întâlnire cu Olimpicii”, ce a avut loc joi, 24 iulie, la Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București. Acțiunea face parte din programul „Hai la Olimpiadă!”, dedicat elevilor, studenţilor și profesorilor care fac performanță în educaţie.

Tudor Vlad, Presedintele Fundatiei eMAGFundația eMAG a oferit premii în valoare de 163.000 de lei, acordând câte 10.000 de lei pentru olimpicii medaliați cu aur, 8.000 de lei pentru elevii care au obținut medalia de argint și 6.000 de lei pentru cei cu medalia de bronz. Profesorii pregătitori au fost recompensați cu premii în valoare de câte 3.000 de lei fiecare.

Toți cei 15 elevi membri ai echipelor din România au obținut medalii în competițiile internaționale la care au participat, astfel: patru medalii de aur, nouă medalii de argint și două medalii de bronz.

„Rezultatele excelente pe care elevii loturilor naționale le-au obținut și în 2014 în cadrul acestor competiții prestigioase ne motivează să investim în continuare în pregătirea lor. Fundația eMAG își menține angajamentul de a contribui la crearea unui cadru favorabil performanței în educație și propice dezvoltării tinerilor olimpici, pe care și l-a asumat odată cu lansarea programului „Hai la Olimpiadă!,” declară Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

Prin programul „Hai la Olimpiadă!”, care a debutat în octombrie 2012, peste 1.000 de elevi din toată țara sunt sprijiniți să atingă excelența în educație. Fundația eMAG îi susține astfel pe tinerii pasionați de studiul științelor exacte încă din fazele premergătoare participării la Olimpiadele Internaționale și investește în centre de pregătire organizate în mai multe licee din București, sesiuni de pregătire a loturilor olimpice, precum și în organizarea Olimpiadelor Naționale și participarea loturilor restrânse la Olimpiadele Internaționale.

Alături de Fundația eMAG, Banca Comercială Română (BCR) susține valorile care pun bazele unei Românii puternice. „Tinerii elevi olimpici români, fie că este vorba de matematică, chimie, informatică, fizică sau biologie, sunt liderii de mâine – viitori medici, antreprenori, profesori, ingineri, cercetători care vor duce România mai departe și mai sus. Banca Comercială Română a devenit, cu mândrie și respect, sponsorul oficial al Lotului Internațional de Matematică al României. Suntem alături de tinerii olimpici și le suntem recunoscători pentru munca susținută, pentru seriozitatea și dedicarea din spatele fiecărei medalii”, a declarat Cătălin Caragea, Director Executiv Managementul Strategic al Riscului/ Risc Controlling BCR.

Mai multe detalii pe www.fundatiaemag.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *