Cometex pune în funcțiune 2.500 panouri fotovoltaice în valoare de peste 1.2 milioane de euro

Cometex, dezvoltator imobiliar de parcuri de retail, parte a grupului Altex, anunță finalizarea proiectului din cadrul parteneriatului cu Innovation Norway alături de care a investit peste 1,2 mil euro în echipamente de producere a energiei regenerabile, ca urmare a  aderării la proiectul “Investing in a greener and healthier future”, parte din programul “Energy Programme in Romania”. Împreună cu partenerii norvegieni, Cometex a pus în funcțiune peste 2.500 de panouri fotovoltaice pe spațiile comerciale deținute în 6 orașe din țară.

cometex

”Ne bucurăm că împreună cu Innovation Norway am reușit dezvoltarea și finalizarea acestui proiect. Susținem și încurajăm aceste soluții sustenabile. Suntem o companie dedicată și orientată către protecția mediului și vom continua să investim și să ne implicăm în proiecte menite să reducă amprenta de carbon prin implementarea de sisteme de producere a energiei verzi, în parcurile de retail.”  a declarat Adrian Urdă, CEO Cometex.

În ce constă investiția

În urma investiției de peste 1,2 milioane de euro, din care 50% reprezintă fonduri nerambursabile, Cometex a pus în funcțiune 6 sisteme de eficiență energetică inovatoare, care cuprind peste 2500 de panouri fotovoltaice și echipamente adiționale,pe o suprafață de 14.444 mp și au o capacitate instalată de 998,40 Kw. Echipamentele de energie regenerabilă au fost montate în spațiile comerciale Cometex din Brăila, Slatina, Ploiești, Galați, Turda și Brașov.

Cometex și-a propus reducerea amprentei de carbon prin diminuarea gazelor cu efect de seră produse de companie. Doar prin aceste 6 sisteme instalate reducerea de amprentei de carbon este de aproximativ 707,47 tone CO2/an. Soluția tehnică adoptată va permite companiei să reducă consumul de energie convențională, generând un nivel ridicat de eficiență energetică, dar și creșterea competivității în piață.

Cometex continuă implementarea proiectelor verzi arătând că prin implicare si devotament susține generațiile viitoare.

Partenerii Cometex în proiectul “Investing in a greener and healthier future”:

  • Asero  Global Investment

O companie de consultanță în afaceri cu creștere rapidă, care excelează prin progresele sale convingătoare în sectorul de consultanță în afaceri pe piața din România. Dezvoltă soluții ușor de utilizat, care vă ajută la atingerea potențialul maxim de creștere. ”Rezultatele ne recomanda fiind parteneri de încredere pentru clientii nostri prin soluțiile de business 360⁰, pe care le punem la dispozitie. Astfel reusim să dezvoltăm strategii personalizate pentru companiile clienților noștri

  • Winnovart

Serviciile de consiliere se concentrează pe diferitele oportunități de finanțare disponibile în Uniunea Europeană: granturi UE, scheme de ajutor de stat, granturi SEE și Norvegia, alte finanțări alternative și programe de stimulare”.

Cometex

Compania COMETEX, parte a grupului Altex, are ca obiect de activitate dezvoltarea, operarea și administrarea de proiecte de retail pe întreg teritoriul României, zonele comerciale urbane cu potential de creștere și sustenabilitate.

Partenerii de retail din proiectele COMETEX este alcătuit din branduri cunoscute la nivel national și international, pentru activitatea comercială, precum: Altex, Kaufland, Takko, Pepco, JYSK, Sinsay, Sportisimo, Deichmann, Noriel, KIK, Martes Sport, DM, Zoocenter/Zoomania, CCC, Animax, Media Galaxy.

În prezent, portofoliul COMETEX cuprinde:

  • 8 parcuri de retail în Giurgiu, Slatina, Satu Mare, Deva, Huși, Brașov, Turnu Măgurele și Dej.
  • 20 unități de tip ”stand alone” Altex și Media Galaxy în Orhideea București, IrisTitan București, Arad, Bistrița, Brăila, Craiova, Brasov, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Timișoara, Lugoj, Chiajna, Reșița, Baia Mare, Mediaș, Turda, Câmpina și Caransebeș.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *