iPhone SE este noul smartphone lansat de Apple

iPhone SE este noul smartphone lansat de compania Apple, prezentat ieri alături de o nouă versiune a tabletei iPad Pro, în cadrul unui eveniment în care a promis că nu va ceda în bătălia cu FBI.

„Trebuie să decidem, ca ţară, câtă putere ar trebui să aibă Guvernul în ceea ce priveşte datele noastre şi intimitatea noastră”, a spus, luni, directorul general al Apple, Tim Cook, cu ocazia lansării noilor produse, la sediul companiei din localitatea californiană Cupertino (SUA).

Prezentarea noilor produse a avut loc cu o zi înainte ca avocaţii Apple să se confrunte în justiţie cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI) care a cerut Apple să deblocheze iPhone-ul unuia dintre autorii atacului de la San Bernardino (California) comis de către un cuplu de musulmani radicalizaţi şi care s-a soldat cu 14 morţi la începutul lunii decembrie.

Se apropie Campionatul European de Fotbal – Televizoare peste aşteptări

Cook a afirmat că el consideră că firma sa are „responsabilitatea” de a proteja datele utilizatorilor.

„O datorăm clienţilor noştri şi ţării noastre”, a subliniat el. „Nu vom evita această obligaţie”, a afirmat directorul, cu o zi înainte ca reprezentanţii Apple să se vadă cu cei ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI), la o audienţă la un tribunal din Riverside (California), unde cele două părţi îşi vor apăra punctul de vedere în controversa privind accesul la un telefon iPhone.

iPhone SE

iPhone SEPe lângă aceste declaraţii, Apple a prezentat ieri, la Cupertino, modelul iPhone SE, un dispozitiv cu un ecran de patru inchi, pe care l-a descris drept „telefonul de patru inchi cel mai puternic din lume”.

Dispozitivul iPhone SE are capacitatea unui iPhone 6 şi vine echipat cu acelaşi procesator şi cameră foto, dar va fi mai ieftin, cu un preţ de 399 dolari pentru modelele mai simple, aproape jumătate din preţul telefoanelor mai mari.

Noul telefon va fi scos la vânzare joia viitoare, în SUA, şi va fi disponibil, din mai, în 100 de ţări.

Apple a înregistrat un trimestru cu profituri record în istoria corporatistă americană, după lansarea telefoanelor cu ecrane mai mari, în 2014, dar în prezent se confruntă cu o încetinire a vânzărilor, care ar putea scădea anul acesta pentru prima oară de la debutul iPhone, în 2007.

Apple a anunţat, de asemenea, actualizarea sistemului de operare al iPhone şi iPad, IOS 9.3, care va fi disponibil începând chiar de ieri.

Compania din Cupertino a prezentat şi nouă tabletă iPad Pro, mai mică, de 9,7 inchi şi cu o greutate de mai puţin de jumătate de kilogram, care va fi lansată la vânzare săptămâna viitoare, cu un preţ iniţial de 599 dolari.

„Este înlocuitorul calculatorului personal”, a spus directorul executiv al Apple, Phil Schiller, despre noul model de iPad.

Compania a prezentat şi noile curele pentru ceasul inteligent Apple Watch, cu noi culori şi un material nou, nazlonul, şi a anunţat că modelele de ceasuri mai ieftine vor începe să fie comercializate cu preţuri de la 299 dolari, în loc de 349 cât costă în prezent versiunile economice.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

0 comentarii la „iPhone SE este noul smartphone lansat de Apple”

  1. Pingback: iPhone SE, disponibil în România incepând cu 7 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *