Samsung Electronics primește 36 de premii CES pentru inovație

Samsung Electronics Co. Ltd., lider global și premiat pentru inovațiile aduse în produsele electronice, semiconductoare și telecomunicații, a obținut 36 de premii de inovație la CES 2015 (International Consumer Electronics Show). CES, cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei de larg consum, susținut anual de Consumer Electronics Association (CEA), a premiat Samsung cu 12 premii mai mult decât anul trecut.

Gear VR

„Samsung continuă să le ofere utilizatorilor experiențe unice, cu ajutorul unor produse și categorii variate. Suntem onorați de faptul că CEA și întreaga industrie ne recunosc determinarea pentru inovație și excelență în experiența consumatorului și abia așteptăm să ne prezentăm realizările la International Consumer Electronics Show 2015”, a declarat Gregory Lee, președinte și CEO Samsung Electronics America de Nord.

Printre cele 36 de premii CES pentru anul 2015, Samsung a câștigat și două premii pentru Cea mai bună Inovație și patru premii pentru Eco-Design. Produsele care au intrat în programul de Inovație CES au fost jurizate de mai mulți designeri industriali, ingineri și membri media, care au ținut cont de design-ul și construcția produselor electronice dedicate consumatorilor, la 29 de categorii.

Produsele Samsung Electronics care au câștigat premii fac parte din 10 categorii, printre care TV, monitoare, mobile, tablete, Digital Imaging, imprimante, electrocasnice și memorii. Multe din produsele premiate vor fi expuse în timpul CES 2015, în perioada 6-9 ianuarie 2015, la standul Samsung #12004, la Central Hall of Las Vegas Convention Center.

Detalii referitoare la premiile obținute de Samsung:

 • Samsung Chef Collection – Pasul următor în evoluția tehnologiei plitelor de inducție, această gamă Samsung are integrată sub plita de sticlă LED-uri ce imită flăcările reale pe suprafața vaselor de gătit. Are cea mai mare capacitate voluminoasă din industrie și controlează temperatura cu precizie pentru cele mai bune rezultate culinare. Gama include tehnologia premiată Samsung Flex Duo™, un singur cuptor ce se poate fi împărțit în două cu ajutorul unui Smart Divider.
 • Samsung 850 PRO – Primul SSD dedicat utilizatorilor cu tehnologia memoriilor flash 3D vertical NAND este extrem de performant și de rapid. Îmbunătățește experiența pe care utilizatorii o au atunci când folosesc computerul , fiind extrem de fiabil, având o garanție de 10 ani și unul din cele mai mici consumuri de energie electrică de pe piață.
 • Camera foto NX1 – O cameră foto compactă, parte a gamei premiate Samsung NX, NX1 este echipat cu un nou senzor APS-C BSI CMOS de 28MP și poate înregistra conținut video de calitate cinematografică UHD/4K. Construcția sa compactă din magneziu, rezistentă la praf și umiditate, dispune de auto focus rapid, viteză, conexiune Wi-Fi superioară și poate fi folosit cu ușurință.
 • Galaxy Note Edge – Cu Galaxy Note Edge, Samsung a reinventat experiența smartphone-urilor cu ecran mare și a stabilit, din nou, standardele pentru inovație în dispozitivele mobile. Galaxy Note Edge, premiat pentru Cea mai bună Inovație la CES, le permite utilizatorilor să acceseze informații care îi interesează într-un mod extrem de intuitiv, nemaiîntâlnit până acum pe dispozitivele mobile. Ecranul de pe lateral nu este doar o specificație importantă hardware, este o abordare nouă, un rezultat al inovației pentru funcționalitate, pe o piață extrem de competitivă.
 • Galaxy Note 4 – Completând categoria smartphone-urilor cu ecrane mari, pe care Samsung a creat-o în 2011 cu primul Galaxy Note, Galaxy Note 4 este cel mai avansat smartphone cu ecran mare de până acum. Galaxy Note 4 le oferă utilizatorilor o experință de neegalat prin ecranul performant, tehnologia foto avansată, durata de viață îmbunătățită și performanța S Pen-ului.
 • Galaxy S5 – Galaxy S5 a fost dezvoltat pentru a îmbunătăți stilul de viață al utilizatorilor. S5 oferă experiențe de neegalat pe un ecran luminos de 5,1 inci, cu o cameră foto avansată, permițând conexiuni de date rapide și monitorizarea activităților de fitness.
 • Galaxy Tab S de 10,5 și 8,4 inci – Galaxy Tab S este echipat cu cel mai bun ecran din industrie, Super AMOLED, oferă conținut premium și o experiență de divertisment de neegalat.
 • Gear S – Samsung Gear S redefinește ideea dispozitivelor smart purtabile prin design-ul elegant și conexiunile pe care le permite. Ecranul curbat Super AMOLED de 2 inci și interfața intuitivă a Gear S, alături de posibilități de monitorizare a activităților de fitness, le oferă utilizatorilor cea mai avansată platformă S Health.
 • Gear VR – Samsung Gear VR prezintă o experiență inedită a consumului de conținut digital prin primul dispozitiv VR din lume optimizat pentru Samsung Galaxy Note 4.
 • Level Over – Căștile Level Over dispun de funcția Active Noise Cancellation pentru a reda un sunet clar, excepțional, dinamic și un bass puternic, la orice volum. Având conexiuni Bluetooth și un trackpad tactil, Level Over le oferă utilizatorilor o experiență confortabilă de ascultare.
 • Samsung 4GB LPDDR4 Mobile DRAM (bazat pe 20nm-class 8Gb LPDDR4) – Prima memorie  de 20 de nanometri de 4GB LPDDR4 pentru smartphone-uri de top, tablete și alte dispozitive mobile premium, dispune de o lățime de bandă de 25,6GB – dublu față de DRAM-ul anterior, precum și până la 40% mai multă putere. Oferind o densitate optimă pentru ecosistemul mobil de 64 de biți, LPDDR4 de 4GB suportă ecrane UHD și efectuarea mai multor acțiuni în timp real pentru aplicații multimedia.
 • Ecranul YOUM curbat – Primul ecran poziționat pe marginea unui dispozitiv dispune de rezoluția WQHD și tehnologia flexibilă AMOLED. Curbura unică le oferă utilizatorilor acces rapid la notificări și aplicații, chiar și atunci când dispozitivul se află în husă. Notificările apar pe ecranul de pe margine și atunci când pe ecranul principal rulează conținut video, fără ca acesta să fie întrerupt.

Parte a inițiativei Samsung PlanetFirst, o promisiune de a deveni una dintre cele mai prietenoase companii cu mediul înconjurător, Samsung și-a concentrat eforturile pentru dezvoltarea de produse prietenoase cu mediul. Rezultatul acestui devotament o reprezintă cele patru premii Eco-Design primite.

 • Memoria Samsung Green 64GB 3D TSV DDR4 RDIMM – Primul modul DDR4 construit prin aplicarea tehnologiei 3D TSV (“through silicon via”), pentru o performanță mai bună, eficiență în consumul de energie și densitate, este important pentru accelerarea proliferării serverelor corporate, aplicațiilor cloud și centrelor de date. Noul modul are o performanță de până la 100% mai rapidă decât modulul DDR3 LRDIMM de 64 de GB și consumă aproximativ jumătate din puterea acestuia.
 • Xpress M2070FW – Imprimanta Multifuncțională Samsung Xpress M2070FW imprimă rapid și fără efort, are nevoie de mai puțin efort pentru mentenanță, reduce deșeurile și oferă versatilitate pentru imprimare, copiere, scanare și folosirea faxului pentru documente. Driver-ul Easy Eco le permite utilizatorilor să reducă consumul de tuș cu până la 20%. Software-ul integrat contribuie la reducerea consumului de hârtie și energie, oferindu-le utilizatorilor opțiunea de a înlătura imagini și texte care nu sunt necesare, convertindu-le din format bitmap în schițe. În plus, imprimantele se conectează la o serie largă de dispozitive mobile.

Premiile de Inovație CES sunt sponsorizate de Consumer Electronics Association (CEA), producătorul CES Internațional, evenimentul mondial la care participă toți ce interesați de afacerile tehnologiei de consum și recunosc realizările în design-ul și ingineria produselor din 1976.

Înscrierile sunt evaluate ținând cont de calitățile inginerești, estetice și de design, funcționalitate și valoare pentru utilizatori, comparând design-ul, inovația și funcțiile unice cu alte produse de pe piață. Produsele alese pentru CES Innovation Honorees reflectă inovația în design și inginerie ale unor dintre cele mai inedite dispozitive tehnice și servicii de pe piață.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *