Samsung Galaxy S5 este cel mai prietenos smartphone cu mediul înconjurător

  • de

Samsung Electronics Co., Ltd. anunță că smartphone-ul Samsung Galaxy S5 a obținut un total de șase certificări de mediu, întărind poziția companiei de lider în dezvoltarea de gadget-uri prietenoase cu mediul. Certificările au fost acordate de mai multe țări ale lumii, printre care SUA, Rusia, Corea, Marea Britanie și Japonia.

S5-shimmery WHITE-01„Aceste certificări eco pe care le-am obținut la nivel global sunt o recunoaștere a eforturilor noastre de sustenabilitate și de a crea produse care protejează mediului”, a declarat JK Shin, CEO și Head of IT & mobile communication la Samsung Electronics. „Samsung va continua să își mențină poziția de companie prietenoasă cu mediul, prin numeroasele noastre activități verzi și prin programul Planet First, care pune pe primul loc impactul cât mai mic al unui produs asupra planetei.”

• Sustainable Product Certification (Platinum), UL, U.S.

Galaxy S5 a primit certificatul pentru gadget-uri sustenabile de la organizația UL (Underwriters Laboratories) din Statele Unite, care se ocupă cu certificarea și testarea în siguranță a diferitelor produse. Certificatul pentru sustenabilitate este acordat de UL pentru gadget-uri care îndeplinesc criterii stricte, precum lipsa substanțelor toxice, uz eficient de energie, reciclarea produsului și a ambalajului și practicile responsabile ale companiei. Samsung Galaxy S5 a primit cel mai mare scor, Platinum, îndeplinind peste 80% din criteriile UL.

• Vitality Leaf, Uniunea Ecologică, Rusia

Galaxy S5 este primul produs care a primit certificatul Vitality Leaf la categoria dispozitivelor electronice din partea Uniunii Ecologice, lider pe piața organizațiilor de mediu din Rusia. Vitality Leaf este singurul eco-label al Rusiei recunoscut de comunitatea internațională. Criteriile pentru obținerea certificatelor Vitality Leaf includ un nivel limitat de poluarea a mediului, un nivel ridicat al siguranței pentru sănătate, un număr mare de componente reciclabile și folosirea cu multă atenție a resurselor naturale pe toată durata vieții unui dispozitiv.

• Certificări de carbon: Carbon Trust, UK / JEMAI, Japonia / KEITI, Corea

În Marea Britanie, organizația Carbon Trust a acordat dispozitivelor Galaxy S5 certificări pentru monitorizările de CO2 și reducerile de CO2, pentru reducerea cu a 1,77 kg de dioxid de carbon a emisiilor din timpul procesului de producție a dispozitivelor Galaxy S5, comparativ cu producerea dispozitivelor Galaxy S4. Asociația Managementul Mediului Japonez pentru Industrie (JEMAI) a acordat certificări dispozitivelor Galaxy S5 prin programul Carbon Footprint of Products, apreciind aceste dispozitive pentru emisiile limitate de gaze cu efect de seră. În plus, Institutul Corean de Industrie a Mediului și Tehnologie (KEITI) a acordat un certificat în urma măsurării emisiilor de gaze cu efect de seră pe întregul proces de producție a smartphone-urilor, de la fabrică și transport, până la distribuție și gestionarea deșeurilor.

Potrivit Raportului Samsung de Sustenabilitate din 2014, Samsung a adoptat încă din 2008 procese „verzi” în toate stadiile de dezvoltare ale produselor, incluzând planificarea și design-ul. Astfel, compania aduce pe piață produse prietenoase cu mediul, precum ambalajul Samsung Galaxy S5. Samsung folosește doar materiale reciclabile pentru manualele de folosire ale dispozitivelor, iar Galaxy S5 are încărcătoare eficiente, confecționate dintr-un material plastic reciclabil, care se degradează natural, fiind inscripționate cu tuș din soia fără solvenți petrolieri, pentru a preveni contaminarea solului și a apelor.

Samsung va lansa și pe viitor la gadget-uri premium prietenoase cu mediul și va continua să adere la cele mai înalte standarde globale de sustenabilitate.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *