Atu Tech: piața de sisteme de securitate rezidențiale va crește cu 15% – 20% în 2023

Piața locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidențial va crește, anul acesta, cu 15% – 20% față de 2022, potrivit estimărilor Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate și importator român de echipamente de securitate. Dacă anul trecut, piața a urcat la aproximativ 260 de milioane de lei, cu 20% mai mult față de finalul lui 2021, anul acesta, avansul este ușor mai temperat, însă cererea pentru categorie rămâne la un nivel ridicat.

atu tech

Nevoia de siguranță și securitate personală, alături de construcțiile noi, multe dintre acestea presupunând și instalarea de sisteme de securitate, vor susține, în 2023, creșterea pieței locale de sisteme de securitate.  Dezvoltarea tehnologică în domeniu, ce permite echipamente mai performante, cu rezoluții mai bune, funcții inteligente și la prețuri mai accesibile, contribuie, în același timp, la dezvoltarea pieței.

Vedetele pieței de sisteme de securitate pentru segmentul rezidențial vor fi, în 2023, camerele de supraveghere, ce vor genera aproximativ 60% din vânzările întregii piețe.

Atu Tech anticipează o cerere mai mare pe sisteme de securitate mai performante, cu camere de supraveghere care pot înregistra imagini color chiar și pe timpul nopții, cu soluții care conțin soft-uri de tip AI, Deep Learning și analiză video, ce permit o analiză mai bună a imaginii, care fac diferența între oameni, animale, autoturisme și pot face detecție inteligentă la mișcare, crescând astfel nivelul de acuratețe al alarmelor trimise și îmbunătățind semnificativ sistemele de securitate.

La nivel global, cel mai important factor de creștere al acestei piețe îl reprezintă nevoia de siguranță a oamenilor care, combinată cu dezvoltarea de noi tehnologii în această industrie, bazate pe AI, Deep Learning și IOT, va asigura o creștere sustenabilă în următorii ani.

Peste 1 miliard de camere de supraveghere instalate la nivel mondial

Piața globală de supraveghere video este estimată să ajungă la o valoare de 105,2 miliarde de dolari până în 2029, de la 35,4 miliarde de dolari, cât era la finalul anului 2022, marcând o rată anuală de creștere de aproape 17%, potrivit companiei de consultanță și cercetare, Fortune Business Insights. De asemenea, potrivit Raportului PreciseSecurity, în prezent, la nivel mondial a fost depășit pragul de 1 miliard de camere video instalate, doar în China fiind peste 200 de milioane de sisteme de supraveghere video în funcțiune, peste 50 de milioane în SUA și peste 5,2 milioane de camere instalate în Germania.

Urmând trendul global, Atu Tech a anunțat recent lansarea unei noi game de produse sub marca proprie, SAFER, în urma unei investiții de peste 1,2 milioane de euro.

Noile produse SAFER înglobează inovații tehnologice bazate pe inteligență artificială și algoritmi de învățare care permit crearea de scenarii inteligente de supraveghere video și contribuie la garantarea unui nivel înalt de securitate.

Portofoliul SAFER include camere de supraveghere analogice, camere IP, sisteme de înregistrare DVR/NVR, videointerfoane, monitoare, sisteme de control acces, surse de alimentare și alte accesorii pentru CCTV etc.

Specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de supraveghere video și de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesioniști, autorizați. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greșită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcționare a acestora. Atu Tech (a2t.ro) vine în sprijinul clienților cu o rețea de peste 1.000 de instalatori profesioniști, care se extinde pe întreg teritoriul țării (cea mai mare rețea de instalatori de sisteme de securitate din România), care pot asigura servicii de instalare și mentenanță.

Atu Tech (a2t.ro)

Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate și importator român de echipamente de securitate, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 16,2 milioane de euro (80 milioane lei). Magazinul online, înființat în 2011, are sediul în Sibiu și comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti-incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc. Atu Tech dispune de o rețea de peste 1.000 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *