certSIGN raportează o cifră de afaceri consolidată de 24,5 milioane de lei și un profit net de 2,9 milioane de lei în primul trimestru din 2023

certSIGN, companie românească de IT&C și un important producător și dezvoltator de soluții criptografice din România, raportează o cifră de afaceri consolidată de 24,5 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creștere cu 52% față de aceeași perioadă a anului trecut, EBITDA de 6,1 milioane de lei, +130%, și un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 257% comparativ cu primele trei luni din 2022.

certsign

Rezultatele financiare ale certSIGN

Rezultatele financiare înregistrate la nivelul primului trimestru din 2023 reprezintă o confirmare a încrederii mediului de afaceri din România și din străinătate în serviciile și soluțiile pe care le furnizăm de peste 15 ani. Pe parcursul primelor trei luni ale acestui an, activitatea noastră în domeniul securității cibernetice a înregistrat o creștere semnificativă, de 328%, până la 2,6 milioane de lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Aceasta se datorează în mare măsură eforturilor noastre de ne extinde la nivel internațional și relevanța tot mai mare a serviciilor de securitate cibernetică în contextul digitalizării accelerate.

Performanța realizată în primul trimestru din acest an și faptul că proiectele de digitalizare la nivelul companiilor și organizațiilor vor continua să progreseze rapid reprezintă o oportunitate enormă pentru continuarea dezvoltării certSIGN. Suntem încrezători că serviciile și soluțiile pe care le oferim vor aduce valoare adăugată clienților noștri, ajutându-i să se adapteze cu succes în era digitală, care să află într-o evoluție continuă”, a declarat Adrian Floarea, CEO certSIGN.

La cifra de afaceri consolidată din primul trimestru din 2023, cele mai importante contribuții au fost aduse de serviciile de încredere eIDAS, identitate digitală și securitate cibernetică. Linia de business Servicii de încredere eIDAS cuprinde activitățile pentru care certSIGN se bucură de cea mai mare recunoaștere pe piața din România. În cadrul acestei unități, echipa certSIGN furnizează servicii utilizate pentru implementarea semnăturii electronice cu valoare legală pe token sau în cloud în conformitate cu legislația națională și europeană în vigoare. De cealaltă parte, prin linia de business Identitate Digitală certSIGN are o prezentă puternică la nivel mondial, furnizând astfel de servicii în 18 țări din întreaga lume.

Parteneriatul cu Versasec Credential Management Company

În vederea continuării dezvoltării și extinderii serviciilor și soluțiilor furnizate, la începutul lunii mai a acestui an, certSIGN a încheiat un parteneriat tehnologic strategic cu Versasec Credential Management Company, un lider de piață în Suedia, specializat în soluții software de gestionare a identității și accesului de înaltă securitate.

În cadrul acestui parteneriat, cele două companii oferă clienților o soluție integrată care asigură o autentificare multi-factor (MFA) complet securizată, începând cu emiterea credențialelor digitale (certificate digitale pentru semnătură electronică, criptare de date și autentificare la sistemele IT), inserarea credențialelor digitale în carduri inteligente, emiterea cardurilor inteligente către utilizatorii finali, gestionarea centralizată și descentralizată (self-service) a credențialelor și a cardurilor inteligente pe parcursul ciclului de viață al acestora, până la scoaterea din uz a cardurilor inteligente și a credențialelor corespunzătoare.

În 2022, certSIGN a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 76,5 milioane de lei, o creștere cu 14% față de anul 2021, EBITDA de 13,8 milioane de lei, +17%, și un profit net de 6 milioane de lei, o apreciere cu 13% comparativ cu 2021. Compania investește în mod constant în proiecte de cercetare și dezvoltare, bugetul de anul trecut aferent acestei activități ridicându-se la 8 milioane de lei. Printre proiectele realizate în 2022 se numără certME, un sistem de identificare electronică, semnătura la distanță PAPERLESS și un upgrade la certSAFE, aplicația modulară care oferă elementele necesare pentru a crea o soluție de Infrastructură cu Chei Publice (PKI) completă, împreună cu serviciile de securitate asociate acesteia, la nivelul unei organizații.

certSIGN

certSIGN este o companie românească de IT&C și principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice din România. Compania oferă o gamă largă de soluții de securitate proprietare bazate pe PKI (Infrastructură cu Chei Publice), ajutând organizațiile să se asigure că întreaga infrastructură, datele și aplicațiile lor sunt rezistente împotriva amenințărilor de securitate în creștere. Compania are o amprentă internațională importantă, serviciile și soluțiile acesteia fiind furnizate în peste 20 de țări din Europa și Asia


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *