Dintre cei 1.000 de furnizori de servicii de acces la internet din România, doar 40% dețin o pagină proprie de internet

„ANCOM a constatat că numai 40% din cei aproximativ 1.000 de furnizori de servicii de acces la internet activi pe piaţa românească de comunicaţii deţin o pagină proprie de internet pe care au afişate informaţii de interes public privind serviciile oferite.

internetPentru ca utilizatorii telecom să beneficieze de servicii adecvate, pe baza unor alegeri informate, este însă nevoie ca toţi furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice să deţină o pagină de internet. În acest sens, vom căuta soluţii cu costuri minime prin care să îi sprijinim mai ales pe furnizorii cu reţele mici să îşi creeze propriile pagini de internet”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Declaraţia preşedintelui ANCOM a fost făcută azi, în cadrul conferinţei internaţionale „Informaţia înseamnă putere: instrumente de informare pentru consumatorii de telecom”, în cadrul căreia Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a prezentat principalele instrumente de informare aflate la dispoziţia utilizatorilor de servicii de comunicaţii şi a analizat modalităţile prin care autorităţile de reglementare îi pot sprijini pe utilizatori să obţină informaţiile de care au nevoie pentru a-şi proteja drepturile.

În prezent, ANCOM le oferă utilizatorilor telecom mai multe de instrumente de informare online, precum Infocentrul ANCOM, site-urile Portabilitate.ro şi Veritel.ro, urmând să dezvolte pe parcursul acestui an şi platforma informatică prin care utilizatorii vor putea măsura calitatea serviciului de acces la internet. Totodată, Autoritatea are în vedere implementarea de soluţii adaptate grupurilor de utilizatori telecom cu dizabilităţi.

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *