FAN Courier anunță achiziția a încă 1000 de lockere FANbox

FAN Courier, liderul pieței de curierat din România, anunță achiziția a încă 1000 de lockere FANbox, astfel extinzând rețeaua la 2.000 de unități în toată țara. Decizia de suplimentare a numărului de unități vine ca urmare a deschiderii clienților față de această metodă de livrare și a numărului mare de cereri primite de la clienți și parteneri pentru instalarea de lockere în toate orașele țării.

fan courier

FAN Courier a lansat în octombrie 2022 investiția în propria rețea de lockere FANbox, proiectul fiind atunci estimat la 10 milioane de euro, urmând să fie dezvoltat în etape. În urma succesului înregistrat chiar de la debut, compania a decis să extindă rețeaua și să instaleze 1.000 de unități în plus. Lockerele prezintă mai multe avantaje, atât pentru companie, cât și pentru clienții finali.

În cei 25 de ani de activitate am fost tot timpul atenți la clienți, la nevoile lor, astfel că multe dintre soluțiile implementate de FAN Courier au venit ca răspuns la aceste nevoi. Succesul rapid al lockerelor instalate în primele luni de la startul investiției ne-a determinat să continuăm ritmul de instalare în toată țara. Avem încredere că lockerele reprezintă o soluție eficientă pentru toți cei implicați – retaileri, curieri și destinatari. Cu ajutorul rețelei de lockere creștem independența clientului final – care nu mai este nevoit să fie la adresă pentru primirea coletului, mărim productivitatea curierilor noștri și contribuim la protejarea mediului înconjurător – un curier poate livra un număr crescut de expediții și poate prelua și retururile de la aceeași unitate efectuând un singur drum cu mașina”, a declarat Adrian Mihai, CEO FAN Courier.

Strategia amplasare a lockerelor FANbox

Compania menține strategia de amplasare a lockerelor FANbox la nivel național. Acestea vor fi instalate atât în orașele mari, reședință de județ, cât și în cele mici, astfel încât serviciul să fie disponibil cât mai multor persoane.

Lockerele sunt disponibile atât pentru primirea de colete (pick-up), cât și pentru expediere și retururi (drop-off) și sunt destinate clienților care vor mai multă flexibilitate și eficiență pentru a-și organiza timpul așa cum doresc. Aceștia pot găsi lockerele în proximitatea locuințelor lor, în proximitatea locurilor de muncă, a zonelor în care își fac cumpărăturile, acolo unde își alimentează autoturismele etc. și beneficiază de tarife de livrare mai mici decât la livrarea clasică, door-to-door.

În plus, noile lockere FANbox vin cu un upgrade tehnologic care îmbunătățesc fiabilitatea echipamentului și experiența clientului care le utilizează.

Folosind serviciul de livrare FANbox, clienții beneficiază de multiple avantaje dincolo de tariful mai mic:  pot plăti rambursul cu cardul, pot depune retururile direct la locker și pot efectua trimiteri între persoane fizice, totul în regim de program 24/7. Persoanele fizice pot completa AWB-ul electronic, fără a mai fi nevoie să îl printeze și să îl aplice pe colet. Lockerele FANbox permit primirea și expedierea de colete și plicuri cu greutate de maximum 30 de kg.

Înrolarea magazinelor online

Pentru ca expedițiile să poată fi livrate prin rețeaua de lockere FANbox a fost implementat un mecanism de înrolare dedicat magazinelor online. Astfel, o echipă dedicată FAN Courier oferă retailerilor interesați documentațiile tehnice de integrare și suport pe perioada procesului de integrare. După înrolare, clienții magazinelor online pot selecta livrarea la FANbox a produselor comandate și au termen de ridicare 72 de ore. Magazinele online care încheie contract cu FAN Courier pentru sistemul de lockere pot integra, pe lângă varianta de pick-up, și varianta de drop-off, oferind astfel clienților beneficii complete pentru întregul flux de comandă.

Pentru găzduirea lockerelor, echipa FAN Courier invită persoanele interesate să trimită o solicitare la adresa fanbox@fancourier.ro. Criteriile de selecție a spațiilor pentru găzduirea lockerelor țin cont de următoarele aspecte: locații de interes pentru clienți, cu trafic pietonal intens, vizibilitate crescută, acces facil și prevăzute cu o sursă de curent. Echipa dedicată FAN Courier va vizita locația, iar dacă aceasta corespunde criteriilor de eligibilitate, se va lua decizia de instalare.

FAN Courier

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai. FAN Courier a devenit, în 2006, liderul pieței românești de curierat, poziție consolidată constant datorită investițiilor și serviciilor cu valoare adăugată noi, introduse permanent.

FAN Courier deservește cei peste 55.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 7.500 de angajați și colaboratori și a unei flote auto de aproximativ 4.550 de autovehicule.

Serviciile FAN Courier de expediere și livrare sunt disponibile atât la nivel național, cât și la nivel internațional, prin parteneriate solide.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *