Numărul tranzacțiilor contactless cu MasterCard și Maestro a crescut de peste 3 ori în 2013, în Europa

  • de

MasterCard anunţă că în anul 2013 şi-a extins sistemul de plăţi contactless în Europa, prin creşterea numărului de ţări în care cardurile contactless sunt acceptate. Tehnologia contactless este acum disponibilă în 63 de ţări din toată lumea, dintre care 34 din Europa, inclusiv în 7 noi ţări, din 2013: Azerbaidjan, Finlanda, Irlanda, Macedonia, Moldova, Muntenegru şi Olanda.

MC-paypass-reader-hand2Cardurile şi dispozitivele contactless MasterCard şi Maestro sunt emise de peste 220 de instituţii financiare din Europa şi pot fi utilizate în aproximativ 2 milioane de locaţii ale comercianţilor din toată lumea, reprezentând o creştere anuală de peste 180%.

În afara acestei creşteri solide a numărului de locuri unde sunt acceptate plăţile contactless cu MasterCard şi Maestro, numărul tranzacţiilor contactless a crescut de peste trei ori, în Europa, iar volumul acestor tranzacţii a crescut de 4 ori, de la un an la altul.

“Sunt încântat să văd că europenii aleg să plătească prin intermediul tehnologiei inovatoare contactless, în ţară şi în străinătate. Cifrele prezentate astăzi arată cum plăţile contactless au ajuns la nivel de masă în mai multe ţări. În afară de faptul că este preferată de utilizatori din toată Europa, şi retailerii văd avantajul acestei modalităţi de plată – la unii comercianţi, peste 50% dintre tranzacţii sunt contactless, simplificând şi făcând tranzacţiile mai sigure pentru toată lumea. Tranziţia la contactless ne ajută, în plus, să continuăm să încurajăm utilizarea plăţilor mobile. La finalul Q4 2013, aveam 50 de programe NFC în derulare în Europa, ceea ce arată cât de importantă este inovaţia în plăţi pentru noi toţi, în Europa.” – explică Javier Perez, Preşedintele MasterCard Europe.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *